Thursday, 11 April 2013

12 Mar 13 Owesome Stuff

Assalamualaikum/ ohaiyooo...

ahahha..(ape2 ntah..menulis je trus gelak2)..
macam xde motif je..

agak bersawang jugak ini blog ye...
guess what..
aku tengah berblogging dalam kelas..hak4..
kelas ape?
kelas kuruskan badan...TENTULAH TAK..

sekarang aku diterima bekerja di Malaysia Airlines..
bukan sebagai pramugari tau...
=..=

kat MYCC One stop call centre..ahha
alhamdulillah..rezki...saje cube..tbe dpt..



today is the last day klas kami..
sob2..exam pun setel dah..ingtkan masa kat UKM e ade exam..tapi rasanya ni lagi ngeri..=='
result je belum dapat ag..pasni...masuk FLOOR..jawab call..
miss u HAPPY FAMILY CLASS...
(yg xbrape nk betul & suka bahan aku)


aku ada terbaca suatu artikel..jadi aku nak berkongsi sikit pasal ni..
mungkin dah agak CLICHE tapi..yang CLICHE tulah kita sentiasa dan selalu lupa ...kan?
lagi untuk wanita ni..yang solehah dan cantik2 belaka ni.. ^,^


ada suatu penyakit yang akan menimpa pada muslimah yang tidak bertudung atau berpakaian tetapi ketat macam balutan plastik ataupun telus...golongan ini akan mengalami pelbagai penyakit kanser di bahagian anggota tubuhnya yang terbukak dan yg dok pakai kertat2..

salah satu kansernya ialah kanser Milanoma..mula2 xd kesan..lama2 aka merebak..
(what!!! aku tak percaya!!)

tak percaya..ok..meh sni aku ceghita..

sebab utama penyakit ini sebab pakaian kertat-kertat yang dorang dok pakai especially perempuan kat bawah terik MATAHARI dalam waktu yang panjang selepas bertahun-tahun.sarung kaki nilon (legging kot) yang dorang pakai tak sedikit pun membantu dalam menjaga kaki mereka dari kanser. Majalah perubatan Britain buat undian pasla penyakit ini pastu dorang dapat tahu simptom2 nya mirip sangat2 dengan keadaan orang penderhaka (org kafir Arab) yang Rasulullah pernah cakap.
(Nauzubillah min zalik)

penyakit ni disbbkan sengatan matahari yang ada ultraviolet (bkn ultraman) dlm jngka masa yg panjang di setiap pakaian yang ketat, pakaian pantai (yg biasa dipakai orang2 kafir ketika di pantai dan berjemur kat sna). kadang penyakit ini kena kat seluruh tubuh dan antara gejala walnya ialah bulatan berwarna hitam agak lebar...

kadang bulatan kecil je, selalunya kat betis, kaki, mata, pastu merebak ke semua bahagian yang biasa dilihat, pertautan limpa (atas paha), menyerang darah dan terus menetap di hati pastu rosaklah..
(seriau masa aku menulis ni)...ia boleh gak serang janin dalam rahim ibu yang sedang mengandung. Orang yang ada ksner ini tak kan HIDUP LAMA!!!






emmm..now i can see HIKMAH agung anatomi tubuh manusia dalam perspektif Islam pasal perempuan Islam yg melanggar batas-batas syariat bahawamodel pakaian perempuan yang benar adala menutupi s tubuhnya..tak ketat..tak telus..kecuali wajah dan telapak tangan.

Rasulullah bersabda: "Para wanita yang berpakaian tetapi pada hakikatnya telanjang, lenggang lenggok, kepala mereka seperti punduk unta, mereka takkan masuk syurga dan tidak mencium semerbak harumnya (HR Abu Daud) rasulullah bersabda, "Tidak diterima solat wanita dewasa kecuali yang memakai khimar (tudung) (HR Ahmad, Abu Daud, Tirmidzi bn Majjah)
  


WORDOFTHEDAY:AURAT.JAGA.WANITA

diluar terlakarnya pelangi kasihNya..
disini masih mengharap gerimis RedhaNya..









3 comments:

Farid said...

tahniah la keje kat mAs...

TINTA GERIMIS said...

incik farid..:P awak tu keje kat firefly ke..hik3...awk pun same.. ^^

Anonymous said...

untung la jd pramugara..
wkwkwkkw..
-budak mantol-