Thursday, 19 April 2012

20-04-2012 5.10am masalah PTPTN

assalamualaikum..


hai kepada wanita bakal menjadi isteri taat dan laki yang bakal menjadi suami soleh..
perghh..doa tuh,,, amin3..


adelah lama x hapdate..
banyak aje alasan..
tapi malas nak taip..


------------------------------



sedang jalan-jalan kat satu tempat..
ternampak seorang wanita ni..perghh..cantik doh..
jeles aku.. tapi msh dalam keadaan bersyukurlah..
badan solid..
kulit very the licin..
rambut mengurai..
kalerful..ade tujuh warna..mcm warna pelangi..
*ok.part tu aku tipu*


maksud aku memang cantiklaaaaa...
syok gile aku telatah die..comel...
lembut jew...


"baby, nak g makan x??"
aku terdengar balak die tanya..
sambil tersenyum manja dan memeluk lengan balaknya...


"NAKKKKK.."


hampir tersembur semula aiskrim MCD aku yang seringgit berperisa vanila..
tak adalah rasa nak gelak..


buat saat tu jelah..


saat selepas tu..
aku tepuk dahi!!


adelah suara JANTAN!!!
habis macho brooo wa cakap sama luuu..



(serius..wktu tu mmg rse cmni)


aku menyumpah diri aku sendiri...
bukan sebab apa...sebab aku boleh puji dia dalam hati!!!
baik aku pergi zoo negara...masuk area harimau kumbang... pergi masuk kandang die pastu puji dia..lagi berbaloi rasanya..


sejak dari itu..aku dengan penuh riak berjanji pada diri sendiri..
takkan suke2 hati puji minah gitu..
baik aku puji muslimah ke...burung ke..memuji ciptaan Allah..
adehh...


dah balik umah pun aku masih tak puas hati..
aku masih terngiang-ngiang di mata dan terbayang-bayang di telinga suara tu..
*err..peribahasa aku???*




-------------------------------------------



aduhai..
bila terbayang.
rasa kalau gelak tak sampai hati..
tapi..
KALAU TAK GELAK RASA TAK PATUT!!!


bukan..Allah da berikan satu ciptaan cukup hebat bagi manusia..
ape jadahnya  entah nak tukar jantina..
bila bayang rasa ngilu dan ngeri sangat.


ada ramai lagi yang tidak dapat mendapat kehidupan sempurna..
kenapa perlu membuang ciptaan Allah dan ganti dengan keinginan diri?
sejak bila diberi mandat jadi Tuhan untuk ubah kejadian Allah??
kau muncul dengan sendirinya ke??


mungkin orang tu banyak alasan untuk tukar jantina..
ahhh...!!
aku takkan sesekali terima alasannya tu..
alasan tak masuk aqal!!
tak waras...
mungkin ayat aku seperti orang emo..ye...aku akui...bab ni aku takkan redha..


aku geram ..tapi lebih banyak sedihnya..melihat benda ni semakin banyak berlaku..
menjadi kejutan yang teramat..





kalau semua orang yang ada masalah cinta, terus tukar jantina sebab xdpt apa yang die nak..??
apekahh??
kalau macam tu, mustahillah nak jumpe orang yang NORMAL kan??? jadi ramai kawan aku bukan pompuan lahhhh???

nauzubillah..


nak amik keputusan bukan sekadar memikirkan kesan sekarang..tetapi akan datang juga..


kau ingat kau senang hati kesana kemari dengan badan wanita..
yang wanita dengan badan lelaki...
mungkin kau senang sekarang..tapi di alam lain nanti??
nak tahu jawapannya??


DPD Ibnu Abbad r.a bahawa maksudnya:
"Rasulullah melaknat kaum lelaki yang menyerupai atau berlagak seperti wanita dan kaum wanita yang menyerupai atau berlagak seperti lelaki.."
(Riwayat al-Bukhari)


sebab Allah dah bagitahu yang :
Allah mencipta manusia dengan sebaik-baik kejadian berbanding dengan mahkluk yang lain.Firman Allah yang bermaksud: 
"sesungguhnya Kami ciptakan manusia dengan sebaik-baik bentuk". 
(Surah at-Tiin: 4)


allahuakbar..


kalau Allah sendiri dah beritahu macam tu..kau sape nak pertikaikannya??
kembalilah kepada landasan sebenar...
selagi nyawa xsampai halkum..
selagi matahari belum terbit dari barat...
masih ada masa..
pintu taubat masih terbuka..
!!!


p/s: kite yang lain jangan sibuk mengutuk insan-insan yang kecelaruan identiti ni..sebagai Muslim..menjadi tanggungjawab penting untuk membantu dan membawa semula mereka yang agak silap jalan..ke jalan yang benar..
bimbinglah tangan mereka...tunjukkan mereka jalan yang indah...
jangan hanya meyebut kita muslim..tapi tidak menunjukkan kita ni muslim!!





sanggup nak ganti pnduduk kaum nabi nuh macam dulu?????
azab weh..azab!!!


WORDOFTHEDAY:DOSA.BESAR.JANTINA

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya...





Wednesday, 11 April 2012

11-04-2012 9.34pm TSUNAMI UTAMA

assalamualaikum wahai gadis-gadis yang comel bila tutup aurat dan lelaki yang nampak hebat bila menjaga pandangan... hewhewhew..


fiew...baru sampai UKM...adelah Komuter sangat penuh tadi dek kerna cuti umum..adehh..ladies coach pun jadik mix coach daa...
balik-balik tengok ada amaran tsunami..Allahu Rabbi...kepala terasa pening sebab terasa gegaran sedikit di bilik.


itu baru amaran Allah tu..belum kiamat sebenar..manusia akan berterbangan seperti kelkatu..





maknanya, yang bunuh diri yang lepas-lepas tu kira terlepas lah ye??
tak juga..
macam-macam cara nak bunuh diri kan..
minum racun tikus, gantung diri, terjun bangunan, cekik diri sendiri, melemaskan diri dengan gas, membakar diri (mcm amalan org india dulu dh.huhu)..dan amcam-macam lagilah..sekang ni mcam2 cara nak bunuh diri..
hantuk kepala kat dinding pn kire dah nak cuba bunuh diri dah mekk.


tapi orang ada macam-macam sebab nak tarik nyawa sendiri kan?
mungkin jugak nak testing badan tu kebal ke tak.. =p.. (ok.ngarut)





~ PUTUS CINTA
--- perghh..ni tak payah cakap lah..KB Mall menjadi saksi segala-galanya..bukan takat tu je..banyak ag tempat..apekah motif nye pun xtahu..putus cinta je pun..bukan putus nyawa..banyak kumbang/ bunga dalam dunia ni..kenapa perlu tarik nyawa sendiri??ade orang bagi lesen ajdi Tuhan ke??haihh..ni nak marah ni, *urutdada*..kalau aku jumpe aku lambai je kat dorang..


~MASALAH HUTANG
--- Along??hal ni aku tak boleh cakap apa sebab sir english aku sendiri amik langkah gantung diri sebab masalah along.. ==" 
sedih sebenarnya, sebab masalah ini dicarik sendiri, tapi masalah ini diakhiri dengan cabut nyawa sendiri. aduhaii..cubelah pnjam duit dengan angah ke, acik ke..haihh..





~  TEKANAN
--- haa..benda ni jangan amik remeh..mula-mula stress biasa je..pastu statlah..pasal tu bila stress jagan duk sorang2..syaitan suka nak ganggu waktu itu..tekanan ni boleh disebabkan oleh berbagai cara..sebab kehilangan orang tersayang, kemiskinan, trauma, diskriminasi dan banyak lagi..


~ CURIOSITY
---penah denga perkataan curiosity kills you??haha..nilah contoh paling tepat..pada asalnya nampak kelakar tapi isu ni serius..die nak tahu apa perasaan mati tu, nak tahu apa yang berlaku selepas mati..haa..memang rasa betul..


~ HILANGKAN RASA MALU
--- perghh...cara baru ni..maksud ayat ni adalah, dengan rejected by a man, atau kalah dalam sesuatu perkara die rasa aib yang teramat sehingga tak dapat menerima malu tersebut, so the best way is, SUICIDE!! *die ingat die samurai ke, nak bunuh diri kalau kalah*


~PENGANGGURAN
---xde keje, no money, no life, buat apa hidup...




-------------------------------------------------------------



ok lah sume tu just aku bagitahu je..tapi apa yang Allah cakap adalah..


"DAN JANGANLAH KAMU MEMBUNUH JIWA YANG DIHARAMKAN (DILINDUNGI) ALLAH, KECUALI DENGAN BENAR.." 
(Al-An'am :151)


(Shahih Muslim).. Dari Abu Hurairah ra, katanya Rasulullah SAW bersabda, "siapa yang bunuh diri dengan senjata tajam , maka senjata itu akan ditusuk-tusukkannya sendiri dengan tanganyya ke perutnya di neraka untuk selama-lamanya; dan siapa yang bunuh diri dengan racun, maka dia akan meminumnya pula sedikit demi sedikit nanti di neraka untuk selama-lamanya; dan siapa yang bunuh diri dengan menjatuhkan diri dari gunung, maka dia akan menjatuhkan dirinya pula nanti  (berulang-ulang) ke neraka, untuk selamanya.
*aku bace ni pn seram*


ni sikit je..banyak ag..kalau anda ke  LINK INI anda akan tahu semua agama sangat2 membenci amalan bunuh diri ni..bolehlah review2.. tapi bukan maksud aku nak samakan Islam dengan agama Yang lain..tidak sama sekali okeh..




aku pun tak faham kenapa nak jemput kematian..


manusia akhir zaman..




diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..

=============================


Allahu Rabbi, kuatkan aku untuk menghadapi tribulasi hidup dan mehnah jiwa ini..
=="