Monday, 31 October 2011

01-11-2011 KAPAL SELAM.

salam..haip2 sume..:)

apa khabar anda di kala subuh yang bakal menyingsing dalam 2 jam lagi..ehhe

semoga diri anda semakin gembira ..ehhahha..

ada yang menjadi semakin comel mcm saye?ahhha..

pelbagai's respon ak dpt u post aku y lpas..kamon..
just entry lahh..sekadar renungan bersama...

kali ni nak ceghite pasal mcm mana nak pecah masuk umah jiran anda...

serius ni weh *sambil kerut dahi*..
'apa pasai sume talak mahu percaya..aiiiyaakk..

serius ni wehhh...

mcm ni..mudah je...mule2...
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
jap ea...
..
..
..
..
..
err..
..
..
..
..
..
..
..
rr...sambung mnggu depan leh??
..
..
..
..
..
..
..
..
..
ahhahaha!! gotcha!! ape daaaa..

aku cume nak cite psal kenapa wnita suke nangis..
msti ade yang ckp pmpuan ni lemah gilllerr... 
ade yang fikir perempuan ni saje nak carik phatian...
perempuan ni aset die skit2 nak ngade nak nangis..adakah ianya taktik godaan alaf baru??

heyyy!!! broo...ko hengat kaum hawa ni xde kroje suke2 mau nangis kaa?
ingat senang ka mau kuarkan airmata?
ingat best ke kuarkan tenaga menangis...

haaa..hambik  ni!




ketika wanita menangis, 
bukan bererti dia mengeluarkan senjata terampunya,
melainkan dia mengeluarkan senjata terakhirnya..

ketika wanita menangis,
bukan bererti dia tidak berusaha menahannya..
melainkan kerana pertahanannya sudah tidak mampu lagi membendung air mata..

ketika wanita menangis..
bukan kerana dia ingin terlihat lemah..
melainkan kerana dia tak sanggup berpura-pura kuat...

ketika wanita menangis..
bukan bererti dia ingin mencari perhatian,
melainkan kerana apa yang dia perhatikan telah mengabaikannya...



ketika wanita menangis.. 
bukan bererti dia mengharapkan belas kasihan..
melainkan kerana dia sedang mengasihani diri sendiri..

ketika wanita menangis..
bukan bererti dia ingin membuat sesuatu yang dia tangisi rasa bersalah..
melainkan kerana dia tidak tahu apa yang membuat keadaan jadi demikian..

ketika wanita menangis..
bukan bererti dia ingin memancing kepedulian semua orang terhadapnya..
melainkan justeru dia tahu, tidak akan ada orang yang peduli..

ketika wanita menangis..
jangan engkau menganggapnya wanita lemah ataupun tukang cari perhatian..
kerana engkau juga yang menyebabkan air mata itu mengalir di pipinya...



*tatkala ini airmata aku tidak berhenti mengalirkan airmata*..
* mengapa aku tidak tahu*
*apa yang berlaku tak perlu sebab..tapi semua yang berlaku ada hikmah*
*ya Allah..sembuhkanlah titisan airmata ini*

airmata ni sebenaqnya satu proses untuk mendapatkan kekuatan baru..
jangan jadikan airmata ni sebagai pe-neruk keadaan..
tingkatkan kekuatan anda k!!

*selepas kesat airmata dngan hingus yang meleleh*..ahha


xpe2..
tibe2 aku rasa mcm nak main bowling eventhough aku xbrpa mahir dan masih thp amatur..
sebab bile aku hayun je bola tu mcm aku lpaskan sume tekanan aku kat landasan tuu..
kadang2 aku mmg ratu longkang yang hebat!! ko mampu??ahhha
xdulik r..at least aku tolong bersihkan longkang2 bowling tuu..
*murninye niat aku*

hahahaha..sape mau main angkat lappy anda!!!!



WORDOFTHEDAY:AIRMATA.HINGUS.BOWLING.

diluar terlakarnya perlangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..

-bib slave of Allah-

Sunday, 30 October 2011

30-1-2011 BANTAL BsuK...

salam...
slmt petang sume yang cute miut mcm saye..(aku lbh skit r)..ahha..
ade sape2 kat sni hri lahirnye arini??
aku ucapkn sanah helwah k..
ade sape2 putus cnta arini..?
alolololo...xpe..mngkn ade hkmah disebalik semua ni...ade bgsnye posting ni korg x..?kot..ehhhe
ok..sit back..bukalah lagu "tuhan beri aku cinta " by ayusitha..
dengan fokusnye.bace ni...ahha (mcm nak bg kaunseling lak rsenyee)..




bila menyebut pasal cinta..
leh dikatakan hmpir majoriti tak kire lah adam atau hawa akan fkir gender sebaliknya dan tersenyum 2cm kiri dan kanan..
apatah lagi dikatakan tentang hangat bercinta...
yang putus cnta xpelah...

skang budak drjah 6 pun dah ade dan kenal istilah "makwe, pakwe, balak, awek, marka"..
apatah lagi remaja yang memmang berdarah panas dan usianya yang melayakkan mereka berkahwin..
(20-30tahun)
kalau g mane2 skang...kiri kanan kite dpt lihat psgan yang hot (kononnya) berpegangan tangan (mngkn lebih)..
ye lah..kan bercinta...tu kan TANDA bercinta..
setujukah anda kalau saye katakan sesungguhnya bercinta selepas kahwin adalah ni'mat sebenarnya???
(tbe2 aku nmpk muke korang brubah)

mungkin sesetengah, atau hampir keseluruhan yang tidak setuju dengan stetment ini..
yelah..ini adalah jwpan yang bakal dan ade sstghnye aku trima:

" ello minah..takkan nak kawen dengan laki yang xdikenali..hishh...takutlah.."

" u ni kan..kampung betullah..mne de org nak brcinta pas kwen..x bes lgsg.."

" ee..xbesnye..xdpt larh nak kua datin datin ni...nnti busan aww"..

" sy bukan xsetuju dengan bcnta selepas kawen ni..cme sy nak kenal ht budi die dan kenal ag lama ag bgus".

" eh..cinta dlu lah br best..dapat pegang2..dpt jeleskan kwn2 kittew..ngeee~"

dan mungkin banyak ag jwpan yang aku xdpt nak pikir..

psangan yang blumade ape2 ikatan tapi bercinta bagai nak rak...
"sayang...u buat ape tu.."
"dah makan"..
" i love you so much".
i rindu sgt kat baby..
" takleh hdup tanpa u..wee~"

meme lah yang mndengarnya rasa mcm ade butterflies y brterbangan tnggi di awan biru dengan angin sepoi2 bahasa bagaikan dunia milik kau...
tapi..jangan sampai kilat menyambar tatkala butterfly tu tengah terbang..wlau langit cerah tp xselalunye indah..

bercinta selepas kahwin xbermaksud korg perlu berkahwin dengan laki yang lalu- lalang kat shopping mall tetibe...
salah teori tuuuu weeehh..

ade cara2nye...
tapi aku xnak bncangkan skang..
kan indah dapat berpegng2 selepas kahwin..
p lah shopping mall ke tengok wayang ke..
lau org marah pun korang leh jwb dengan brni..
tapi jgn lak over..ehhe..

second is..lau sebut i love u..mesti rasa indah sangat3..masyaAllah!!
rasa nak sebut stiap masa..
bila sang suami balik umah dlm keadaan penat..si isteri datang menyambut di muka pintu sambil mencium tgn sang suami..
dan kemudian mengurut leher si suami..
bukankah sangat indah??
berbanding telah beribu kali ucapkan i love u sbelum kahwin...pas kahwin nak ucap ape??dah hbis sentuh ms brcinta, 
pasti anda rasa telah bosan kan?
(jangan nafikan)

masa bcinta siap minta izin wpun nak ke tandas..
kalau si lelaki tak bg keizinan..korang xg lah??? What dehal..
kalau laki xbg izin ke masjid..?sanggup x g??

bukan nak salahkan lelaki..tapi kdg kala wanita pun sama je..
:jgn rapat dengan pmpuan lain lah.. jangan itu..jangan ini bla..bla :..

hmm..bile rasa cinta mengaburi mata..mata hati jadi gelap..kan?

tau x masa kite bcinta tulah syaitan tu tggu saat sambil brtepuk tangan sbb die bakal bjaya menambahkan AHLI KELAB NERAKA NYA?
welcome to the club guys!!!hehhe

muslimin dan muslimah..
manusia punya nafsu..manusia juga punya hati yang boleh dikawal..

nafsu sungguh menipu..syaitan amat jahat..
di akhir zaman ini ramao orang berkahwin..
berkenal-kenalan dan bercinta-cintaan lebih dahulu..
sebelum berkahwin..diwaktu bercinta...
semuanya indah -indah belaka..
tidak ada yang susah, tidak ada masalah...
semuanya baik walaupu jelek..
sekalipu menyusahkan tapi sanggup..
dimasa itu sendawa besar pun nampak ayu..
peluhnya pun harum semerbak..
tapi setelah berkahwin..xsampai setahun..
yang dahulu bukan masalah menjadi masalah...
yang harum menjadi busuk..
yang wangi menjadi masam..
baunya menyakitkan..
dahulu yang dminta bukan masalah..
sekarang yang mudah menjadi satu kewajipan pula dianggap masalah...
dahulu cinta itu dirasakan sampai punah..
dahulu yang jahat dianggap baik..
sekarang yang baik dipikir jahat...
betapalah yang jahat...
terasa berpuluh-puluh jahat dan menyusahkan..
perang mulut mula terjadi...
masing menunjukkan ego dan sikap..
tidur mula berasingan...membelakang..
dahulu marah adalah indah..
sekarang senyuman pun menjadi pahit..
masing-masing membawa diri..
izin mengizin tiada lagi...
makin bertemu makin membenci..
perang terus menajdi-jadi..
akhirnya apa yang jadi..
rasanya hangpa leh pikir sendiri..
:)


sahabat2...
couple tiada dalam istilah islam.
tak wujud...
tapi kahwin adalah sunnah..
ikutlah yang sunnah..bukan yang haram..
:)

sabda Rasulullah SAW:

kepadaku diberikan tiga idaman oleh Allah, didunia: isteri solehah; berwangi-wangian dan sejuk dimata (jiwa) ku dalam solat.. (hadis riwayat Ahma dan An-Nasai)..

jum kawen!!!ahahah..gurau je..
ingat..aku bukan dr cinta tauu!!

:)

aku sekadar mengingatkan dri sendiri ;;

WORDOFTHEDAY:CINTA.SELEPAS.KAHWIN.

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..

-bib slave of Allah-








Thursday, 27 October 2011

27-10-2011 GANGSTER!

salam..

ala anak mama skalian..bucuk2 ...rndunye diew...chomey cangat3...mishing i kew?
(mmg sangap kaki lah lau ade y gune ayat + ejaan tu! perlu kew gune cmtu..*uppsss..ahha)

kan ke senang tanye.."oit..rndu ak ke?"..

ape ssh laaa..hishhh...hehhe..(tbe2 ter-emo)..

*first of all...nak mohon maaf pd sume y kenal diri ni sbb ade sesetengah shbt2 y saye xdpt luangkn ms sgt bersama krn atas alsan trttntu...doakan sy berjaya..ampunkan saya dan insyaallah psti sy akan cuba u luangkn ms berharga sesama anda.. p/s: shidah (rumate..msti die ingt aku buat blik cam hotel daaa..haha); ashraff;zai;dayah; DLL...
(jemm..skema mapan gile ayat aku.jgn prtikaikan..lau nk dpt tempeleng kiri aku silakan)..

second of all ..err..xwujud ye perkataan tu...jgn ikut..ehhe

oh yes girly and buayi..ahha..
hari ni aku rasa gile baik hati sangat sungguh sekali sebab tringin nak share beberapa thing dengan korang..
bese duk luahan prasaan je kan..(ahha..biaq lah..blog aku bukan milik kauuu..)

this is more focus on guyyii..
banyak posting aku baca pasal

"apa y pmpuan ptt tahu psal laki"
"apa yang laki xsuke"
"apa yang laki suke"..
" apa yang laki buat pd ms lapang...."...
(sume pasal depa je..huh)

BLA..BLA...BLA... SO ON..
hri ni topik ak adelah pasal
" MACAM MANA NAK BUAT RUMATE KORANG GILA"
ok.tipu..

sebenaqnya..
"APA YANG LAKI PATUT TAU PASAL WANITA"

(almaklumlah..laki ni kan slow skit/banyak..kenelah amik tau kannnnnnn)..ahha

1- korang kene tau yang pompuan falling in love..tak smestinya si buayi kene ade semuanya.. *which is korang mmg xperfect pun u dorang dan sbliknya*.. maybe korang xckup segak..bergaya..romantik tapi korang perfect kat hatinya itu yang sangat3 penting..tak semua perempuan materialistic tau..macam saya...:P

2- korang juge kene tau yang bile perempuan nangis bukan sbb beliau ngade2 ke gedik2..which sometime korang suke ungkapkan " ishh..gedik betul..skit2 nak ngis..lemah betull derrr"
hello bro...nooooo okay! perempuan ngis sbb sbnrnye dorang tgh cari kkuatan u trus tabah sayangkan korang tau tak... korang mampu????? NON-MAMPU.




3. bile tibe cik mek ni mengamuk tak tentu pasal msti korang stress gile tahap PHD kan..ok..aku faham prasaan tu..
tp percayalah bro dorang marah sbb sangat mengambil berat pd korang n sayangkan hangpa.. bro..penah x denga marah tandanya sayang...(^_^)

(comel kannnn)..


4. HEY U ALL kene tau yang kaum hawa ni memang suke bcakap..(tak terasa tak terasa)..perempuan bukan bermaksud nak wat korang ni rimas..but nk hangpa kenai depa denga lebih dekat ag..ok..bayangkan..(cepat bayangkan..ade cloud tepi kepala tuuhha)... 
assume lah ade pasangan ni..due2 pndiam..x ke boring time tu...kenelah ade sorg gile kuat bcakap dengan sorg ag bese.. mgnet kutub berlainan lah baru akan menarik..kan kan kan..(aku siap gune pendekatan saintis ag tauuuu..kau mmpu?hahha)..
but believe me lah..aku thumb print..andainya korg dapat pasangan yang ske bcakap..tbe2 satu hr die tak berckap..gile sure korang akan rasa mcm sunyi dan something wrong missing somewhere..kan?



5. ha..ni part aku paling suke..ehhe..korang kene tahu yang bukan korang SATU-SATU nya lelaki yang maujud kat dunia ni..apa salahny depa berkawan slagi xlebih2..macam lah korang xde kawan perempuan kan..kenalan ke..sebelum berpasangan korang dah tau dia ni mmg banyak mmber laki..bile baru couple dah start sekat2 lak..wah3...sekati je..ingat..belum kawen ag kannnn... (terasa ke??pdn muke)..
kalau depa nak curang..buat ape depa buang masa dengan korang..?percayalah..perempuan tak suke curang..lainlah korang..ade perempuan ngurat sikit..trus je ngaku single..yang sorg ag dah dicampak ke laut dalam,..hempehh..pffftt.ahhha..


LAST TOUCH UP!


HEY SAHABAT2..POST NI BUKAN SKE2 HATI AKU NAK BUAT..
THIS IS TYPICAL ONE..
BUT THE MOST IMPORTANT SEKALI ADALAH..


COUPLE ITU HARAM!! 

ISLAM MENGANJURKAN PERCINTAAN SELEPAS PERKAHWINAN..
INSYAALLAH ENTRY SETERUSNYA AKU BUAT PSL ENAKNYA BERCINTA SELEPAS KAHWINNN!!~HEHHE

dicipta engkau dari rusuk lelaki..
bukan dari kaki untuk di alasi
bukan dari kepala untuk dijunjung..
tapi dekat dibahu untuk dilindung..

hey..laki..kamu pula jgn trllu menyanjung wanita yang bukan mahrammu..
dekatkan diri dengan Allah ..:)



ERR..kenapa aku banyak gune dorang untuk tunjukkan perempuan..bukan 'aku"..waaaa..


WORDOFTHEDAY:QUOTE.GIRLS.GUYS

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..

-bib slave of Allah-







Tuesday, 25 October 2011

25-10-2011 KELMARIN~

SALAMUN ALAIK..

haip2 u sume y mrindui saye dan yang sgt2 rndukan sye..
syukran kpd y mnnti entry saye..dan y trnanti2 entry saye,,
ahha..

rasa mcm dah ber-era aku xberblogging..walhal br 5 ari..
yelah..cth analogi: 
* umah korang xbersapu slma lima hari..haaa.. (hiperbola disana)...kan ke berdebu dan bersesawang..ahha..~

---------------------------------------

semalam aku dikejutkan dengan satu perkara..
sahabat aku seorang yang agak rapat telah ditinggalkan oleh orang yang disayanginya..
dengan keadaan yang tergantung..tbe2 trputus..
asalnya mreka mmg srius..dan xsilap aku dah rncg u berkhwin dlm ms due thun ni..
namun..Allah rencanakan ssuatu yang len buatnya..

malam tu menapak aku ke Kajai..jam 1.13am..
aku msh ingt..ditemani rumate yang sgt memahami...Terima kasih Shidah..:)

aku sgt3 rsaukan die sbnrnye...
xkisahlah kul brape..
aku ttp nak brjumpa dengannya..
petang tu ak duk blik die ..tlong bilas baju..
xsangka jd mcm ni..
spttnye aku duk blik die mlm tu..
ya Allah~ ssghnya hati aku xhenti mngis melihat airmatanya menangis..
aku tahan airmataku supaya tidak mnyedihkan dia..
:_(
aku sbnrnya sgt xsuka tgk shbt2 aku sdih...
aku rs brtanggung jwb u tenangkan mreka..
semalam sejujurnya aku mngatakan tenaga aku dah kosong..
tpi ak  rs tenaga aku boost up smula bile dengar die jd cmtu..
ya Allah..


NOTA BUAT SAHABAT AKU:

TQA..BERSABAR..
MUNGKIN IANYA KEDENGARAN "CLICHE" TAPI ITULAH KEBENARANNYA TQA..
TAK ADA YANG LEBIH INDAH DARIPADA SABAR..
IMAN TERBAHAGI TERBAHAGI KEPADA DUA, SEPARUH DALAM SABAR, DAN SEPARUH DALAM SYUKUR..
GOLONGAN YANG REDHA DAN BERTENANG DAN MENGHADAPI UJIAN ..GANJARAN UNTUK MEREKA ADALAH DIANGKAT DARJAT MEREKA..
AIRMATA KITA BERHARGA TQAH..JANGAN MENYIA-YIAKAN AIRMATA ..
APA YANG DI AMBIL OLEH ALLAH AKAN DIBERI SESUATU YANG LAIN JAUH SANGAT LEBIH BAIK DARI ASALNYA..
MASYAALLAH!!

KUATKAN HATI..TENANGKAN DIRI..
KAMI SEMUA ADA DISISI MU..:)
ALLAH ADA BERSAMAMU..

---------------------------------------------------



ok..ak hrus capai target aku..
ku harus buat demi Allah~
hari ini aku sangat lemah sbb beberapa kali menitiskan airmata sebab trngat beberapa perkara tentang keluarga aku..
rasa perit dan aku harus buat,..
:'(
smpai skang aku xdapat lelapkan mata..
aku sedang fikir psal  suma yang terjdi...
serius pedih..tapi mmg sukar nak lupa..
aku perlu jadikan ianya sebagai kekuatan aku,,

setiap kali aku menyebut 
: Ya Allah..tanamkan diriku kekuatann:
aku rasa menggigil setiap kali mengingatkannya!
masyaAllah.hanya Allah yang tahu..


maaflah posting aku nmpk skema mapan sgt..
tp tu y aku rasa...
ok..nak subuh da..
bai.

WORDOFTHEDAY:TQAH.TENANG.SKEMA


diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..
  

-bib slave of Allah-

Wednesday, 19 October 2011

20-10-2011 GELETEK~

SALAMUN ALAIK..


miaww..

hallo to my sweetie dweetie little cutie pie girly...
n special Hoi to pumpkin skinny guys..ahha..
(xyah ssh2 nak fhmkan...buang mse)..

again..m starting to post entry in this deary shy nite..
already 2.07 am..ok..now 2.08 am..ahha..
bosan lew..(ok2..aku xgne ew-ew)..ahah..

mlm td br hbs meeting dengan UPRS..serius kdg2 geram nak meeting dgn sume pmpuan..
meleret2..
td naik hot juge ak..
tp as pemimpin..aku xleh nak emo..
just cut it n full stop..
merepek2 ntah ceghite ape ntah..
huh...sabar bib..

then p preview kat fssk..
jmpe lah wana n then p mencekik dengan awan..wana..tqah dgn ijat..
seriusly my happy moment bila dpt lepak-ing dengan dorg..:)
trasa tnang ht aku..
:)

sbnrnye Allah sgt sygkan aku sbnrnya..
dia xpenah bg ak silap plih kwn/shbt..
indah sgt sbb dapat kenal depa.

(awan sengal ..y skang da jadi S/u Agong PMUKM..ok.stop kmbang hdung)..



(haip..my tqah)


ijat dan wana y bkal mlangsungkan pnikahan pd 10-12 ni..wee..kawen beb!~

ahhaa..
ALHAMDULILLAH~

even ms mkn kt nilai td sume nmpk hepi..
tp ak dpt rs dengan kuat satu kesayuan antra salah sorg shbt aku ni..
yes..aku tau dlm kejauhan mlm ni..shbt aku sdg mrindukan sseorg sbb tmpat tu ade kngan trhdp drinya..
hei shbt..aku taulah..sbb ak pn pernah rs ..ok..again..PERNAH..skang x..

insyaAllah..aku sgt berdoa u kau shbt..
spya kau dan dia akan brsatu dengan keredhaa-Nya..
kalau dia tertulis u kau dan sebaliknya..
kun fayakun!~

------------------------------------------------------
mak!~..kenal x, izat..die nk kawen da,!!~
mak aku: alhamdulillah...bile..
aku:..bla..bla..bla..

slepas 13 mnit...

mak: emm..ko bile ag??hbs sem ni ko xcari..mak akn carikan u ko..full stop.
bla..bla..bla..

(ok.serius gile time tu aku sgt..sgt..sgt...sgt marah dan tertekan..)
smpai skang...

dont force me mak..
:_(
i want to do something/two thing for u..

aku faham prasaan mak..
mak ade tanggungjwb u cari seseorg u anaknya..
so do i mak..
bukan carikan seseorg u maknya..(sengal).
tapi nak buat ssuatu u mak..banyak bnda..
nnti dah ade komitmen dah xleh..
takut klu dpt mcm abg ipar..:(

masya Allah~
nauzubillah..aku hrp dijauhkan,,,
serius..kepala aku ligat memikirkan bnda ni..
kalau aku xnak..aku sakitkan ht mak..
kalau nak..aku sakitkn dri sndri..
I HATE WHEN THIS SITUATION FALL ON ME!~

mak VS self

i try to cheat myself by doing anything which i can forget (hope so) bout this thingy..
but seems ..lagi jauh aku cbe lari..lagi kuat lak ia ngejar aku..
rmai mmber aku nak nikah hujung thun ni..aku rasa da dpt 3 jmputan da..
mngkn dsbbkan bad memories in fam make me like this..
:(


trngin nak kmbali pd bibah y lama..
yang leh prthankan hak sndri..
xcepat sakit..
xcepat pth smngt...
but kdg2 ske dengan habibah y bru ni..
serabut peghut wehhhh..
sbnrnye sgt  trtekan bile ditekan3~

ALLAHU AKBAR!


MUM...LOVE U DEEPLY..
GIVE ME A CHANCE..:(
PLEASE..
BEGGING U..


UNDERSTAND UR FEELING..
MISS U MUM..

WORDOFTHEDAY:KAWIN.MUM.ME

diluar terlakar pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..

-bib slave of Allah-