Sunday, 30 October 2011

30-1-2011 BANTAL BsuK...

salam...
slmt petang sume yang cute miut mcm saye..(aku lbh skit r)..ahha..
ade sape2 kat sni hri lahirnye arini??
aku ucapkn sanah helwah k..
ade sape2 putus cnta arini..?
alolololo...xpe..mngkn ade hkmah disebalik semua ni...ade bgsnye posting ni korg x..?kot..ehhhe
ok..sit back..bukalah lagu "tuhan beri aku cinta " by ayusitha..
dengan fokusnye.bace ni...ahha (mcm nak bg kaunseling lak rsenyee)..




bila menyebut pasal cinta..
leh dikatakan hmpir majoriti tak kire lah adam atau hawa akan fkir gender sebaliknya dan tersenyum 2cm kiri dan kanan..
apatah lagi dikatakan tentang hangat bercinta...
yang putus cnta xpelah...

skang budak drjah 6 pun dah ade dan kenal istilah "makwe, pakwe, balak, awek, marka"..
apatah lagi remaja yang memmang berdarah panas dan usianya yang melayakkan mereka berkahwin..
(20-30tahun)
kalau g mane2 skang...kiri kanan kite dpt lihat psgan yang hot (kononnya) berpegangan tangan (mngkn lebih)..
ye lah..kan bercinta...tu kan TANDA bercinta..
setujukah anda kalau saye katakan sesungguhnya bercinta selepas kahwin adalah ni'mat sebenarnya???
(tbe2 aku nmpk muke korang brubah)

mungkin sesetengah, atau hampir keseluruhan yang tidak setuju dengan stetment ini..
yelah..ini adalah jwpan yang bakal dan ade sstghnye aku trima:

" ello minah..takkan nak kawen dengan laki yang xdikenali..hishh...takutlah.."

" u ni kan..kampung betullah..mne de org nak brcinta pas kwen..x bes lgsg.."

" ee..xbesnye..xdpt larh nak kua datin datin ni...nnti busan aww"..

" sy bukan xsetuju dengan bcnta selepas kawen ni..cme sy nak kenal ht budi die dan kenal ag lama ag bgus".

" eh..cinta dlu lah br best..dapat pegang2..dpt jeleskan kwn2 kittew..ngeee~"

dan mungkin banyak ag jwpan yang aku xdpt nak pikir..

psangan yang blumade ape2 ikatan tapi bercinta bagai nak rak...
"sayang...u buat ape tu.."
"dah makan"..
" i love you so much".
i rindu sgt kat baby..
" takleh hdup tanpa u..wee~"

meme lah yang mndengarnya rasa mcm ade butterflies y brterbangan tnggi di awan biru dengan angin sepoi2 bahasa bagaikan dunia milik kau...
tapi..jangan sampai kilat menyambar tatkala butterfly tu tengah terbang..wlau langit cerah tp xselalunye indah..

bercinta selepas kahwin xbermaksud korg perlu berkahwin dengan laki yang lalu- lalang kat shopping mall tetibe...
salah teori tuuuu weeehh..

ade cara2nye...
tapi aku xnak bncangkan skang..
kan indah dapat berpegng2 selepas kahwin..
p lah shopping mall ke tengok wayang ke..
lau org marah pun korang leh jwb dengan brni..
tapi jgn lak over..ehhe..

second is..lau sebut i love u..mesti rasa indah sangat3..masyaAllah!!
rasa nak sebut stiap masa..
bila sang suami balik umah dlm keadaan penat..si isteri datang menyambut di muka pintu sambil mencium tgn sang suami..
dan kemudian mengurut leher si suami..
bukankah sangat indah??
berbanding telah beribu kali ucapkan i love u sbelum kahwin...pas kahwin nak ucap ape??dah hbis sentuh ms brcinta, 
pasti anda rasa telah bosan kan?
(jangan nafikan)

masa bcinta siap minta izin wpun nak ke tandas..
kalau si lelaki tak bg keizinan..korang xg lah??? What dehal..
kalau laki xbg izin ke masjid..?sanggup x g??

bukan nak salahkan lelaki..tapi kdg kala wanita pun sama je..
:jgn rapat dengan pmpuan lain lah.. jangan itu..jangan ini bla..bla :..

hmm..bile rasa cinta mengaburi mata..mata hati jadi gelap..kan?

tau x masa kite bcinta tulah syaitan tu tggu saat sambil brtepuk tangan sbb die bakal bjaya menambahkan AHLI KELAB NERAKA NYA?
welcome to the club guys!!!hehhe

muslimin dan muslimah..
manusia punya nafsu..manusia juga punya hati yang boleh dikawal..

nafsu sungguh menipu..syaitan amat jahat..
di akhir zaman ini ramao orang berkahwin..
berkenal-kenalan dan bercinta-cintaan lebih dahulu..
sebelum berkahwin..diwaktu bercinta...
semuanya indah -indah belaka..
tidak ada yang susah, tidak ada masalah...
semuanya baik walaupu jelek..
sekalipu menyusahkan tapi sanggup..
dimasa itu sendawa besar pun nampak ayu..
peluhnya pun harum semerbak..
tapi setelah berkahwin..xsampai setahun..
yang dahulu bukan masalah menjadi masalah...
yang harum menjadi busuk..
yang wangi menjadi masam..
baunya menyakitkan..
dahulu yang dminta bukan masalah..
sekarang yang mudah menjadi satu kewajipan pula dianggap masalah...
dahulu cinta itu dirasakan sampai punah..
dahulu yang jahat dianggap baik..
sekarang yang baik dipikir jahat...
betapalah yang jahat...
terasa berpuluh-puluh jahat dan menyusahkan..
perang mulut mula terjadi...
masing menunjukkan ego dan sikap..
tidur mula berasingan...membelakang..
dahulu marah adalah indah..
sekarang senyuman pun menjadi pahit..
masing-masing membawa diri..
izin mengizin tiada lagi...
makin bertemu makin membenci..
perang terus menajdi-jadi..
akhirnya apa yang jadi..
rasanya hangpa leh pikir sendiri..
:)


sahabat2...
couple tiada dalam istilah islam.
tak wujud...
tapi kahwin adalah sunnah..
ikutlah yang sunnah..bukan yang haram..
:)

sabda Rasulullah SAW:

kepadaku diberikan tiga idaman oleh Allah, didunia: isteri solehah; berwangi-wangian dan sejuk dimata (jiwa) ku dalam solat.. (hadis riwayat Ahma dan An-Nasai)..

jum kawen!!!ahahah..gurau je..
ingat..aku bukan dr cinta tauu!!

:)

aku sekadar mengingatkan dri sendiri ;;

WORDOFTHEDAY:CINTA.SELEPAS.KAHWIN.

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..

-bib slave of Allah-








No comments: