Monday, 28 November 2011

29-11-2011 2.35am cadbury bytes

salam maal hijrah untuk semua..
hey yu ol.. (rusak bhs)
may kite sume dpt kkuatan y baru..snyuman yang bru dan perbaharui iman kita y sdia ada k..
ahaha..
peeps...
just want to share with all si cantik2 dan si  sangat cantik macam aku 1 story mory..
bukan cinderella story atau toy story..
sblm tu aku nak share something yang sgt aku rasakan segan nk gtau...tp kbenaran..
emmm...
(apehal lau bab gaun je die je sllu mnang..)





malu sgt sbnrnye...
byk kali dah org penah ckp kat aku psl ni..
tapi aku xreti nak buat cmne dah..
emm..
                                                .
                                                .
                                                .
                                                .
                                                .


aku rasa 


AKU SANGAT CANTIK SEBENARNYA..
(ak tau ramai sgt ckp cmni..hemm..kamonlah..ce ckp bnda yang aku xtau.)


silalah muntahkan muntah hijau anda disini..xheran pun...beselah..manusia mmg ade Perasaan hasad denggi..err..dengki kan..




surat cinta buat bakal kekasihku..


ASSALAMUALAIKUM...


lumrah kehidupan, kita dilahirkan berpasangan dan inginkan pasangan. Tipulah kan kalau dalam hati  kita tu tak terlintas langsung membayangi ciri-ciri bakal kekasih kita tu nanti.. mungkin ada tapi kecil bilangannya. surat cinta buat bakal kekasih ku yang akan anda baca ni merupakan surat cinta untuk si dia yang aku harap bakal muncul dalam hidupku satu hari nanti..doakan ye..amin..


awak..


saya tidak kenal siapa awak, tapi saya harap pertemuan kita nanti merupakan yang akan membawa kita ke satu alam kebahagiaan duniawi yang membantu kita sama2 menggapai kebahagiaan di akhirat kelak. saya tidak alim dan saya tidak terpelajarn untuk menjaga awak sebaiknya sepertimana ibu bapa awak menjaga awak dari kecil sehingga seusia awak sekarang. saya harap kita sama2 bahagia dengan pertemuan yang diaturkan oleh Allah nanti..




awak..


awak tahukan, apa itu FB, apa itu blog dan seumpamanya.?? saya harap bila saya jumpa awak nanti , mainan telnologi itu semua bukanlah tempat untuk awak menjual diri awak. saya tahu saya bukanlah siapa2 untuk mengalang awak bermain dengan teknologi tapi seandainya awak memberi saya peluang untuk memberikan kasih  sayang saya pada awak, awak cubalah untuk mensyukuri diri awak..


awak..
orang cakap bercinta itu haram, dan tiada yang menghalalkan percintaan sebelum masanya walaupun menggunakan istilah CINTA ISLAMIK..emmm..Takpelah, saya tak kisah pun sama ada saya tak dapat bercinta dengan awak, tapi sekiranya dalam hati awak ada menyimpan perasaan pada saya, saya harap awak turut sama mencintai Allah melebihi saya. Apalah makna cinta kalau tak disemai  dengan buih-buih kemanisan cinta itu sendiri. Walaupun kemanisan cinta itu kebiasaannya terbina melalui pergaulan, percakapan, perbuatan yang membentuk kenangan antara pasangan tapi saya harap awak tidak leka mengharapkan kemanisan cinta dari saya. awak jagalah hati awak ye.. sesungguhnya Allah lah peneman kita..


awak, saya sukakan awak..


saya tak kisah siapa pun awak. tapi saya harap awak dapat terima saya seadanya sepertimana saya akan menerima awak seadanya. awak, sekali awak memberi harapan jangan pernah awak mengambilnya kembali ye. Di dunia yang singkat ni saya tak perlukan kemanisan cinta sebelum masanya, tapi saya cuma berharap saya dapat berkongsi cinta yang diberi Allah ini kepada awak dengan seikhlasnya.


(jgn tgk tarikh tu..google punye keje)



awak,


pernah tak tengok wayang? pernah tak karok? kalau awak pernah, saya harap bila awak sudah bersedia untuk memberi harapan cinta pada saya, awak takkan pergi lagi tempat sedemikian. ENtahlah , ada org cakap, tengok wayang tu haram kalau melalaikan dan menjurus kpd maksiat. tapi yang pasti, saya tidak sukakan suasana yang gelap tu..memang lah citenye best..tapi...saya takut bila kita terlebih rapat, kita lupa siapa kita disisi Allah yang satu seterusnya terikut2 dengan trend masyarakat kita yang semakin hanyut dengan dunia. yelah..kalau de due org..msti de yang ketiga kan..


awak..
awak pernah dengarkan CINTA ITU BUTA?? Tapi apa yang awak faham tentang ni ye?..awak..nantikan..bila diberi ruang dan peluang untuk kita merasai cinta sesama manusia (insyaallah), saya harap awak tak pernah buta akan cinta yang awak lalui sehingga kedewasaan awak hari ni. cinta kpd keluarga, pada kerjaya, pada ilmu, pada sahabat...dan yang paling mustahak dan wajib..cinta pada Allah dan rasul-Nya..insyaallah..harap kita diberi peluang untuk membina msjid..hurmm..


ya Allah..awak..saya menangis tatkala karang surat ini..masih adakah seorang muslim sejati yang ingin mnjadi memberi harapan cinta buat saya yang lemah dan tiada bernialai ini.. seandainya awak mampu mmberi harapan cinta dan berubah demi mendekati Tuhan, saya harap ditemukan segera..


amin ya allah..








ulasan bebas dari aku:


mudahnya untuk mlfazkan cnta..
tapi adakah ianya selari dengan niat kita dan perasaan kita??
apatah lagi dengan asas dan landasan syara' yang kita duk sebut2 tapi sukar utk amalkan..??


barangsiapa berkahwin akan perempuan kerana harta dan elok rupanya,nescaya akan diharamkan hartanyadan elok rupanya yakni ditegahkan akan harta dan eloknya, dan barangsiapa yang ebrkahwin akan dia kerana agamanya nescaya akan diberi rezki oleh Allah SWT akan dia hartanya dan eloknya. 
 (hadith Rasulullah SAW)


aku tahu kini rmai yang merasakan couple itu WAJIB dan keperluan..bukan khndak ag da..
merasakan dirinya tidak laku (sngaja je ak bg kale merah)  kalau tkde pkwe o mkwe..
kamonlah..yennadei..
mazhab mne hangpa gune ni..
ssgghnya ini sume amalan syaitan yang sedang bertepuk tgn menambahkan ahli kelab nerakanya..
xpe..entry akn dtg aku akan bg sbb nape couple tu xelok..


dpd duk berpegang tgn..baik MENADAH TANGAN pada Dia yang esa..
mntak yang terbek darinya..
apa jaminan anda bahawa yg anda pilih tu baik untuk kamu sedangkan Allah lebih mngetahui??
who r u to say YES, I KNOW WHAT IS THE BEST FOR ME..
NAUZUBILLAH..


mustahillah xde manusia y NORMAL tak trfikir hal jodoh..lagi2 tatkala umur yang smakin mningkat...
insyaallah..prcayalah..kita mncari dengan cr yang btul + tawakal dan doa dengan allah = MEMBINA MASJID yang indah dan diredhai Allah..


aku bukan dr cinta tau..ahaha..
ade ulasan lain??silakan..


WORDOFTHEDAY:SURAT.INSYAALLAH.DAPAT.


diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..


-bib slave of Allah-





Friday, 25 November 2011

26-11-2011 1.29am KODOK KEMBUNG

salam..
peeeepsss...elllowwww..
pe habaq ...
lama tak hapdate rumah aku ni..
ehhe...
almaklumlaaa..sy kan bz..ahaha..*prasan dan overr*..






FEEIIWWTT..PERGGHH..AWEKS CUN BEB..KALAU AKU DPT NI..ISHHH...


delah bebudak yang tak g solat jumaat tp dgn hdung kembang kncupnye dok kemain jadi kelawar tgh hari usha makwe lalu lalang smbil gelak tak hengat dunia apatah ag akhirat..


"wallaweeei..artis ni korea si mata sepet ni gile cute..kawaaaaiiii...ala..die pakai sume bju nmpk lawa..jelsnyewww..."


sorg budak pmpuan mcm korang bace majalah korea..


manusi ni mmg pelikkan ..istilah cantik tu diertikan dgn byk bnda..kdg2 leh lak dibanidng dgn yang lain..kalau kat Iran, wanitanya obses dgn hdung mancung y dibedah..ade gak yang kate wanita gemuks ni cantekk..


xperlu de hdung y mncung mcm paruh seludang...wajah mcm aishwarya rai..ckup dgn berpakaian tp seolah2 bertelanjang dan mengenakan kain ela yang mcm2 kale tp nipis utk ttup kpala ..cntik ea..??


sorilahh..bukan nak perlekehkan kcntikan PLASTIK wanita ...


knapa de setengah org yang nk perlekehkan kcntikan sndri..padahal Allah Maha Adil..







saya tahu saya tidak cantik...tapi walaupun saya tak cantik..saye ttp de kelebihan..


krna sye xcntik..saya takkan jadi mangsa gangguan mcm korang   laki y rosak akhlaknya..


sbb sye xcntik saye dpt plihara dri saye dpd pndgn bnafsu laki yang xjg pndngan..


krna sy xcntik, sy slamat dpd mnjadi snjata iblis mncairkan iman laki..


krna saye xcntik ..sye xdpt ftnah dan cmburu dpd wanita-wanita len..


krna sye xcntik..sy tak harapkan pujian dpd mana2 laki dan wanita..


krana sy xcntik..akhirnya saya menemui insan yg ikhlas mncintai saya seadanya..


kerana saya tahu..saya tidak cantik pd pandangan manusia..maka saya akan berusaha agar kelihatan cantik pd Allah..kerana bukan kecantikan dunia yang sye kejar...tp kecanttikan akhirat nnti..
::))


husnuzzon lah dengan Allah..nescaya Dia bg y terbek buat kamu..
wanita di luar..


belajarlah ...jadikanlah sebutan Alhamdulillah sbg hobi dlm dri dan amalkan setiap hari..:))


____________------------------------________________


yennadeiiii...


ape pndpt anda..??


lau cntik tp xjaga akhlak pun tarak guna beb..
lau xcntik tp lagi xjg akhlak pn ag laaaaa...


aku pn xcntik..mcm lisa surihani..ehhe


(motiff gamba beliau dlm blog aku??)




tp Allah pasti de beri satu kelebihan pd aku dmana mata nafsu inginkan yang lbh baik dpd skang..
aku kena bersyukur atas ape jua yang berlaku dan dikurniakan pd aku..:)


*knapa lah aku sakit pala brterusan ni..da 3 ari..:'(..sakitnya masyaallah~




WORDOFTHEDAY:CANTIK.SYUKUR.INDAH

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya...
disini masuh mengharap gerimis kasih-Nya..

-bib slave of Allah-

Saturday, 19 November 2011

19-11-2011 8.00 pm HANTU TOMYAM

ASSALAMUALAIKUM WBT..




alllloooha to sume..
dah mkn??aku lapa gile ni + sakit kpala..ehhe..tp menggedik nak menulis juga kan..
hilang skit stress ni..ehhe..
tbe2 rs nak merepek psl kaum adam ni jap..
bce dengan pnuh prasaan ek..ahhah







CIRI2 LAKI PENYAYANG...


1- suke haiwan..


* laki yang peyayang adalah lelaki y ke haiwan @ binatang..xkisahlah kucing ke, arnab ke..lembu ke, cipan ke..pndek kate ce tengok reaksi dorg bile de binatang ni..cth paling simple lah..kat kdai makang.. ade sang Kucing datang mengiawww kat kaki laki ni..ade y bijak gile smpai sepak trajang dan halau kucing kucing smbil menjuihkan bbir "SYUUUHH" *bajet anjelina joli versi laki..gile huduh*.. 
lau yang PELIK skit..ada plak y bckp dgn kucing tu.. "nape..lapar ea..amik ni nah"..smbil bg tulang o ape2 mknn.. haa..ka leh tau mana y pyayang..pyayang trhdp mnusi je xckup beb.. lagi 1 , laki y de bela haiwan peliharaan lagiiii lah terserlah kasih syg die..feewwiitt...






2- Suka kanak-kanak


*alaaa..tomey2 nye die..ahahah.. lelaki yg ske kanak2 ni brpotensi mnjadi bapa y baik. ini kata Dr Fadzillah Kamsah. sifat ksh syg dgn layanan baik trhdp kanak2 ni dah ckup crminkan drinya kategori laki y cmne.. ada laki pantang / alergik duk dgn kanak2..bau pn xleh *mlampau* haha..rimas kate beliau. tp lau de laki yang BUAT-BUAT syg kt adik korang tu tak pasti..nak tekel akak msti tekel adik dlu kan kan kan...jgn nafikan..






3-  Berat akan orang tua.


* laki yang pa nya ya ng (nape aku eja cmtu) adalah laki y amik brt psl org tua.. cth lau die tgk maknye terkontang kanting angkat kain jemuran, prasaan tak smpai ht y maujud mndorongnya mmbntu..xhrpkan blas ksihan..lainlah de laki ckp..ala..tu mmg keje sorg mak kan..HAMPEH..reject je...






4- berat akan adik2..


* haa..korang ce try tgk hbungan dia dgn adik..INGAT EA..ADIK TAU..BUKAN ADIK BRADIK..bukan akk o abang..sbb lynn trhdp adik adalah bbeza sbb adiknya lbh kcik y dah tntu mnjdi tnggungjwbnye..tgklah dorg brgurau snda ke..ataupun buat bdoh je (y smmgnye) bila si adik nak bermain2 dengannya..kalau YA, maka die adalah penyayang dan lau sbaliknya fhm2 jelah..






5- priha-tin, priha-botol(merepek) trhdp member2..


* laki y pnyayang juga sllu brsikap prihatin dgn kssusahan rknnya..lau de mmber yang mntak tulun dia xpikir due kali u bantu sdaya upaya. bagi die kwn juga prlu ade dlm hidup dan kne ade sikap bntu mmbntu dan tak jual ikan..(SELFISH)..tapi biar berpada r derr..bukannya tiap2 kali die shj mnolong atau xtulun lgsg..kene ade tmbang rs..btul x??
*angguk cpt*






6- pndai jg ht psngan


* lau leh aku bckp dr segi suami isteri ..not coupling bagai tu..laki y pnyayang mmg pndai amik ht psngannya.tgklah bila pasangannya sdg brduka, pndai shj die buat humor utk mnghburkan ht psangannya.. kdg2 dia suke sgt buat kjutan u gembirakan psgnya...lau psgnnya sdih..dia juga turut sedih...haii..seronoknya kan kaum hawa skalian..:)








7- ssh mau marah 


* laki y pnyayang dah tntu lerr yang tak pnas baran dgn cpat mlenting..sbb bnda kecik pun nak mnlenting..tercalar kete bising..lambat jmpe bising..xangkat fon bising,skit2 nak bsing..ke sakit jntung dgn drh tnggi br tau..ati2 lah ye pd y  berjumpa dgn laki y pnas brn ni..fiuuhh..






8- SUKE SENYUM


* haa..sjuk perut tgk laki cmni..jgn tgk lame2 lak.ahaha..tak lokek dgn snyuman lgsg..snyuman y diukir brtujuan u mwujudkan elemen kmsraan kpd ssape je mmndngnye..lau leh die nak tegur semua org mcm mesin penegur..:).. tapi lau y 24 jam sengih sorg2 tu jgnle ..bahaya..hhehe..hrp fhm.







konklusinya:


ahhaa..lau nak cari yang ke-8 8 ni mmg ssh gile lah kan...at least ade 3/8 pun ckuplah..yg len leh di didik dr masa ke semasa..tp yag 3 tu minimum...maksimumkanlah yee..
P/S:PRASAN TAK HENSEM/MACHO TAKDE DLM LIST..MKNENYE IA TAK MNJANJIKAN APE2..SKDR TAMBAHAN ASET JE PUN..AHHA..


*de  org ckp..nape posting aku skang jwang mawang ni..ahaa..sbnrnye ni skdr prkongsian dan pringtn u dri aku sndri..xde kes nak jiwang karat ni..ehhe..*






WORDOFTHEDAY:CiRI.LAKI.PNYAYANG.

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..

-bib slave of Allah-


Friday, 18 November 2011

18-11-2011 9.45pm KUALITATIF

SALAM..

HEY ger-lie and boy-yi..

ape di atas??(watzzup)..ahha..

so..ape rncngan rini??
rompak bank atau pecah rumah jiran?
emm..xchallenging langsung hang pa ni..tu je korang MAMPU??
*ayatrindukankaki*..

KAT SNI AKU NAK UCAPKAN SELAMAT HARI LAHIR BUAT FARIS..ADIKKU YANG MUNGKIN SUDAH LUPAKAN AKU..
MAAFKAN AKAK..
AKK HANYA MMPU BERDOA KESEJAHTERAANMU DLAM KEBAHAGIAANMU..

MUNGKIN ADA SESETNGAH BENDA MMBUATKAN FARIS MELUPAKAN AKAK ..
TAPI XMENGAPA..
ALLAH MAHA ADIL..
AKAK SNTIASA MENYAYANGI FARIS SPERTI DARAH DAGING SENDIRI..
(=_=,,)..

SLMT ULANG TAHUN YANG KE 21 FARIS..

ok.stop pasal adik.

--------------------------------------------------------

kite xsllu dapat apa yang kita nakkan..?
tapi..kite sllu dapat y terbek lm hidup sbnrnye..yang Allah sntiasa bg...
yang xpenah kite sedar..
kite hanya sbuk tanye KENAPA dan MENGAPA..
pernh kite terfikir x..
KENAPA KITA SIBUK BERTANYA KENAPA??

mana mungkin,,
sbb kta sbuk nakkan kbhagiaan yang kite nmpk dengan mata zahir dan kasar je,..
tp xpenah nampak hikmah dan kebaikan yang wujud dlm KETIDAK ADAAN tu..
aku pn sllu gak kdg2 tertnya..
kenapa aku yag sllu dberi keadaan sbgini dan sbgitu..
tp..
walhal Allah nak mberikan y terbaik u aku..
:)

alhamdulillah..
shbt2..bersyukurlah Allah msh blum dan tak mmatikan hati2 kita walapun sllu berbolak balik dek krana hati y lemah..
kerana kita msh mmpu trsenyum dengan kesshan dan dugaan yang die beri..sesungguhnya Allah menyayangi kita..

----------------------------------------------------------------

habibah begam is a sweet girl and very smart with everyone. She is very kind with me. she live in Malaysia. Habibah eats few food. So she is slim girl. habibah is very fun girl. She's advising everyone. She is always talking useful words. Everyone liked habibah. one month before , I cannot write in english. But now I can writting english. How I can write in english? because habibah's helped me. so I writing English. Today 19-06-2011 /Sunday. She is going to Malaysia. she stayed few days in India.
Habibah auntie, love u so much in my heart. dont forget me dear auntie.


regards,
M.salmaa.

*surat ni ku terima ms aku di perantauan kat India..
dia ni anak buah lah kirenye..anak sepupu aku..
umo 14 tahun..perempuan...rindu lak suasana kat sana..
aku sngguh xmnyangka die boleh mnulis sebaik ni..
hahaa..i miss feel kat sana..*

-------------------------------------

ya allah..hilangkanlah segala keserabutan yang masih brsarang dlm kepala ku ini...
senyuman penawar segalanya..
aku mohon..
:)
sesungguhnya HIDUP ADALAH UNTUK BERSYUKUR...




WOROFTHEDAY:BESDAY.SYUKUR.SURAT

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..

-bib slave of Allah- 

Monday, 14 November 2011

14-11-2011 19.45pm ART-TEST

SALAM...
pe khbr sang gedik dan sang gedik kuasa 2??
ape mksd aku??
jgn byk tnye..ak bukan kaunter prtanyaan...
:P




sedang aku menatapi langit Allah yang luas..
tbe2 brbnyi bnyi msej dpd nset aku yang xbrpa nak cnggih mcm keypad, ipad atau blueberry..
emm..aku ambil dan tgk dgn penuh penghrpan y xbblah bahagi..
kucing btol!~ 
ASYIK2 CELCOMOFFER!!
lau cmnilah..bek ak gne public phone je..


jangan-pandang-ku-mcm-lembu-tak-cukup-zat


ahha..
wehh...aku wat entry ni u sbgai pringatan u dri aku sndri ..yang xske again u can touch n BLAH dpd site ni..ehhe


SITUASI: DI SATU KAWASAN YANG KORANG NAK..DENGAN SHBT KORANG YANG KORANG KENAL DAN GAYA YANG KORANG RASA SESUAI... 
(ku bg kbbasan..ko hengat snang aku nk bg korg nyibuk kat blog aku..ehhe..xpe2..kasi can)




dialog yang xleh dikategorikan sbg dialog.. biol-log ok kot..

*CERITA INI BUKANLAH REKAAN SEMATA-MATA..YANG TERASA PADAN MUKA..TAPI WATAK AKU LETAK SAJA*








W:: salam..weii ..sorg jeke..


E :ko nampk ade skampung ke kat sebalah aku..


W : ala..jgn le marah..aku tnye je..


E:  ade aku ckp ko tgh mngis ke..


W; yelah2..weii..ko da siap essemen dr B tu?


E; lau da siap knpa..?


W; xde..tnye je...lau da siap nak mntak aja..


E; ko ingt aku profesor ke..


W; ko nikan ..


E; knpa dgn aku?


W; ko mrh kat aku ke ni...xpelah..ko tgh wtpe tu..


E; ko nmpk aku tgh basuh baju ke skang??


W;  xdelah..sje tnye..jum g makan..laparlah..


E; ade ke org mkn pas kenyang?


W; psl lprlah aku ajk ni..jum..

E;  ade aku kate nak ikut ke..?


W; xnak ikut xpelah..aku g sndri..huhu..


E; ade aku kisah...


*ms makan*..


E; apsal ko diam je ni..


W; Abih nak aku meraung2 smbil mkn??


*sentap*..ahahaha


kwn2..tolong jgn jwb soklan dgn soklan sgt lah kan..
sedih denga..xyah nk blgak..ehhe.. wpun dengan nada yg guro..
mngkn niat d ht nak bergurau..tp xsume org ade dlm mood yang BERGURAU spjg masa..
mngkn seseorg tgh serius..
bnda ni leh ledakkan kpd regangan silaturrahim..
lau aku..mmg jwpn cmtu sangap kaki kanan berserta tumbukan kedalam..
tapi..SABAR,,,


jgn ingt org y mnjwb ni ckup bijak dengan jwb cmni..
sbnrnye dia adalah insn y paling xde ht prut.
dpt jadi lowyer aku faham..tp jgn nak jd lowyar buruk sgt...ehhe..serius bruk..








perumpamaan saudara muslimin dalam cinta dan kasih sayang di antara mereka adalah seumpama satu tubuh. apabila satu anggota tubuh sakit maka mengakibatkan seluruh tubuh menjadi demam dan tidak boleh tidur. (hadis riwayat Muslim)


meh sni aku bg tips skit cmne nak carik shbt yang gile baik..ehhe.. (pesanan al-Qamah, shbt Rasulullah SAW)


 pilih shbt yg ske lindungi shbtnye...dia adalah hiasan diri kita dan jika kita dalam kekurangan nafkah, dia suka mencukupi keperluan..


 pilih lerr sorg shbt y bila kau hulurkan tangan utk bg jsa baik atau bantuanmu, dia suka terima dgn rasa trharu..kalau dia lihat kebaikan yg ada pd dirmu, dia suka menyebutnya..


 pilih sorg shbt yg kau hulurkan tgn u bg jasa baik o bantuan..ia suka menerima dgn rs trharu dan dianggap sgt brguna..dan jika ia tahu psl keburukanmu dia suka menutupinya..


 pilih..pilih..pilih!! ( gaya kat psar mlm jual bawang)..ahaha..pilih shbt y kalu kau minta ssuatu dpdnya, pasti ia mmberi, kalau kau diam, dia mula menyapamu dlu dan jika ade ssuatu kesukaran yang mnimpa dirimu..dia suka mmbantu dn meringankanmu serta menghburkanmu..


 plih shbt kalau kau berkata, ia suka mmbenarkan ucapan dan bukan sllu mmprcayainya saja. kalau kau mengemukakan ssuatu prsoklan yang brat dia suka mengusahakannya dan klu kau berselisih dengannya, dia suka mengalah utk kpentinganmu..








haa.kn mudah tu...ag ssah cr jodoh tau..
bukan ssh sbnrnye..
cuma nak xnak je..
kuantiti kawan tak pntg..kualiti tu y pntg..
aku pn xnak jadi shbt yang mnyakitkn ht shbt2 aku y len..
aku akn brusaha ..


yang pntg kita brshbt dlu dgn hati kita sblum bshbt dengan org len..


faham x??*buat2 fhm jelah..pnt nk trang*..


nak denga ayt ag power x??


ahaha..
ehem3..


seorang sahabat adalah yang dapat mendengarkan lagu di dalam hatimu dan akan menyanyikan semula tatkala kau lupa akan bait-baitnya...


masyaAllah!!    byglah betapa besarnya persahabatan itu!




rs mcm dr. hati lak..ahaha




WORDOFTHEDAY:SAHABAT.LOYAR.FOREVER

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..



-bib slave of Allah-

Friday, 11 November 2011

12-11-2011 1.28AM.. DESARU

SALAM..
 hai semua yang semakin indah di pandangan Allah~







aku br tiba hari ni di kampus..
setelah aku menjalani hari raya aidiladha ku di wad.. :')
mmg indah SANGAT kan..
dengan bau ubatnya,..suntikannye (y paling aku"syg"..)..dengan doktornye y hnsem..haha..xdelah..
mlm raya tu ak dpt rasakan keadaan aku y sgt bbza...
dpd pg smpai esok pg aku xdpt lelapkan mata sbb muntah non-stop..
kesian ibuku..sngt rsaukan keadaan aku y seolah-olah nazak menunggu nyawa dicabut bila-bila masa...
tidak dapat bernafas..mata merah...batuk..
ya Allah~!


"pehallah die ni..sllu sgt sakit ...nk cr phtian r tu"..


ayat ni dah byk aku denga..
mmg perit..tp xleh slhkan dorang yang berkata-kata hanya sebab ada satu lidah y tak bertulang..
mereka tak memahami aku..
dan ak tak mnghrpkan skucil pun simpati dpd sape2..
ade juge akan kate aku xjg kshtan..
trpulang r..
aku xmahu nak bertegang urat dgn sape2..
aku tahu keadaan aku..
psl tu aku lbh snggup bdim dri dan xgtau sape2...




bnyk bnda y spttnye aku buat trpksa aku tangguhkan hanya sbb ini..
tapi aku tahu...ksemua kesakitan yang aku alami ini adalah kafarah dosaku..
aku yakin pada Dia..
bahwasanya Dia takkan mmberikanku ujian kalau aku tidak mampu..
manakan Dia akan biarkan hamba-Nya kesakitan..


kesakitan fizikal ini tidaklah sedalam kesakitan dalam yang tercalar-balar dengan pelbagai liku..
mungkin juga sudah bernanah..
tatkala kedua-dua ni bergabung dalam deru yang drastik..
membatukan hati aku..
menyakitkan emosiku..
masyaAllah..


seringkali aku mencantas akar kesedihan..
namun tumbuh pula benih kesakitan..


itulah lingkungan hidup..
ada saja cubaan hdup..
seakan aku hilang..


kenapa tbe2 aku teringatkan semua kisah lama..
kenapa aku sangat rindukan arwah sekarang..
kenapa aku mendambakan satu keluarga yang lengkap...
aku tidak mahu menjadi seorang yang kufur ni'mat..
sesungguhnya ujian ini mematangkan ku..


ya allah..kadang aku tak mampu untuk semua ini..
(!~!)..



(lantaklah korg nak pk aku lemah ke ape..lau xbmnat...silakan touch n GO dpd site ni..xde sape yang merayu2 korang bc site ni..sekian).


wallahu a'alam..


TERIMA KASIH MAK..B SGT TERHUTANG BUDI...NYAWA PADA MAK..B INGIN BLS SUME  Y TRMAMPU DLM HIDUP NI BUAT MAK.. :'(..


------------------------------


perghh...berketak2 tgn aku xdpt berblogging..aha..mcm org ketagih dadah plak...:P
yelah..dah bese dengan beliau yang sgt comel ni...ehhe..
 banyak nak posting kt sni...
but seems that im still have to get some rest..
my heart beat doesn't feel normal..
:)
see ya,,,
sorry boring moring  end-try..


WORDOFTHEDAY:SICK.MISS.KETAGIH


diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..


-bib slave of Allah-


outoftopic:
terima kasih buat 18 november ye-