Monday, 28 November 2011

29-11-2011 2.35am cadbury bytes

salam maal hijrah untuk semua..
hey yu ol.. (rusak bhs)
may kite sume dpt kkuatan y baru..snyuman yang bru dan perbaharui iman kita y sdia ada k..
ahaha..
peeps...
just want to share with all si cantik2 dan si  sangat cantik macam aku 1 story mory..
bukan cinderella story atau toy story..
sblm tu aku nak share something yang sgt aku rasakan segan nk gtau...tp kbenaran..
emmm...
(apehal lau bab gaun je die je sllu mnang..)





malu sgt sbnrnye...
byk kali dah org penah ckp kat aku psl ni..
tapi aku xreti nak buat cmne dah..
emm..
                                                .
                                                .
                                                .
                                                .
                                                .


aku rasa 


AKU SANGAT CANTIK SEBENARNYA..
(ak tau ramai sgt ckp cmni..hemm..kamonlah..ce ckp bnda yang aku xtau.)


silalah muntahkan muntah hijau anda disini..xheran pun...beselah..manusia mmg ade Perasaan hasad denggi..err..dengki kan..




surat cinta buat bakal kekasihku..


ASSALAMUALAIKUM...


lumrah kehidupan, kita dilahirkan berpasangan dan inginkan pasangan. Tipulah kan kalau dalam hati  kita tu tak terlintas langsung membayangi ciri-ciri bakal kekasih kita tu nanti.. mungkin ada tapi kecil bilangannya. surat cinta buat bakal kekasih ku yang akan anda baca ni merupakan surat cinta untuk si dia yang aku harap bakal muncul dalam hidupku satu hari nanti..doakan ye..amin..


awak..


saya tidak kenal siapa awak, tapi saya harap pertemuan kita nanti merupakan yang akan membawa kita ke satu alam kebahagiaan duniawi yang membantu kita sama2 menggapai kebahagiaan di akhirat kelak. saya tidak alim dan saya tidak terpelajarn untuk menjaga awak sebaiknya sepertimana ibu bapa awak menjaga awak dari kecil sehingga seusia awak sekarang. saya harap kita sama2 bahagia dengan pertemuan yang diaturkan oleh Allah nanti..




awak..


awak tahukan, apa itu FB, apa itu blog dan seumpamanya.?? saya harap bila saya jumpa awak nanti , mainan telnologi itu semua bukanlah tempat untuk awak menjual diri awak. saya tahu saya bukanlah siapa2 untuk mengalang awak bermain dengan teknologi tapi seandainya awak memberi saya peluang untuk memberikan kasih  sayang saya pada awak, awak cubalah untuk mensyukuri diri awak..


awak..
orang cakap bercinta itu haram, dan tiada yang menghalalkan percintaan sebelum masanya walaupun menggunakan istilah CINTA ISLAMIK..emmm..Takpelah, saya tak kisah pun sama ada saya tak dapat bercinta dengan awak, tapi sekiranya dalam hati awak ada menyimpan perasaan pada saya, saya harap awak turut sama mencintai Allah melebihi saya. Apalah makna cinta kalau tak disemai  dengan buih-buih kemanisan cinta itu sendiri. Walaupun kemanisan cinta itu kebiasaannya terbina melalui pergaulan, percakapan, perbuatan yang membentuk kenangan antara pasangan tapi saya harap awak tidak leka mengharapkan kemanisan cinta dari saya. awak jagalah hati awak ye.. sesungguhnya Allah lah peneman kita..


awak, saya sukakan awak..


saya tak kisah siapa pun awak. tapi saya harap awak dapat terima saya seadanya sepertimana saya akan menerima awak seadanya. awak, sekali awak memberi harapan jangan pernah awak mengambilnya kembali ye. Di dunia yang singkat ni saya tak perlukan kemanisan cinta sebelum masanya, tapi saya cuma berharap saya dapat berkongsi cinta yang diberi Allah ini kepada awak dengan seikhlasnya.


(jgn tgk tarikh tu..google punye keje)



awak,


pernah tak tengok wayang? pernah tak karok? kalau awak pernah, saya harap bila awak sudah bersedia untuk memberi harapan cinta pada saya, awak takkan pergi lagi tempat sedemikian. ENtahlah , ada org cakap, tengok wayang tu haram kalau melalaikan dan menjurus kpd maksiat. tapi yang pasti, saya tidak sukakan suasana yang gelap tu..memang lah citenye best..tapi...saya takut bila kita terlebih rapat, kita lupa siapa kita disisi Allah yang satu seterusnya terikut2 dengan trend masyarakat kita yang semakin hanyut dengan dunia. yelah..kalau de due org..msti de yang ketiga kan..


awak..
awak pernah dengarkan CINTA ITU BUTA?? Tapi apa yang awak faham tentang ni ye?..awak..nantikan..bila diberi ruang dan peluang untuk kita merasai cinta sesama manusia (insyaallah), saya harap awak tak pernah buta akan cinta yang awak lalui sehingga kedewasaan awak hari ni. cinta kpd keluarga, pada kerjaya, pada ilmu, pada sahabat...dan yang paling mustahak dan wajib..cinta pada Allah dan rasul-Nya..insyaallah..harap kita diberi peluang untuk membina msjid..hurmm..


ya Allah..awak..saya menangis tatkala karang surat ini..masih adakah seorang muslim sejati yang ingin mnjadi memberi harapan cinta buat saya yang lemah dan tiada bernialai ini.. seandainya awak mampu mmberi harapan cinta dan berubah demi mendekati Tuhan, saya harap ditemukan segera..


amin ya allah..








ulasan bebas dari aku:


mudahnya untuk mlfazkan cnta..
tapi adakah ianya selari dengan niat kita dan perasaan kita??
apatah lagi dengan asas dan landasan syara' yang kita duk sebut2 tapi sukar utk amalkan..??


barangsiapa berkahwin akan perempuan kerana harta dan elok rupanya,nescaya akan diharamkan hartanyadan elok rupanya yakni ditegahkan akan harta dan eloknya, dan barangsiapa yang ebrkahwin akan dia kerana agamanya nescaya akan diberi rezki oleh Allah SWT akan dia hartanya dan eloknya. 
 (hadith Rasulullah SAW)


aku tahu kini rmai yang merasakan couple itu WAJIB dan keperluan..bukan khndak ag da..
merasakan dirinya tidak laku (sngaja je ak bg kale merah)  kalau tkde pkwe o mkwe..
kamonlah..yennadei..
mazhab mne hangpa gune ni..
ssgghnya ini sume amalan syaitan yang sedang bertepuk tgn menambahkan ahli kelab nerakanya..
xpe..entry akn dtg aku akan bg sbb nape couple tu xelok..


dpd duk berpegang tgn..baik MENADAH TANGAN pada Dia yang esa..
mntak yang terbek darinya..
apa jaminan anda bahawa yg anda pilih tu baik untuk kamu sedangkan Allah lebih mngetahui??
who r u to say YES, I KNOW WHAT IS THE BEST FOR ME..
NAUZUBILLAH..


mustahillah xde manusia y NORMAL tak trfikir hal jodoh..lagi2 tatkala umur yang smakin mningkat...
insyaallah..prcayalah..kita mncari dengan cr yang btul + tawakal dan doa dengan allah = MEMBINA MASJID yang indah dan diredhai Allah..


aku bukan dr cinta tau..ahaha..
ade ulasan lain??silakan..


WORDOFTHEDAY:SURAT.INSYAALLAH.DAPAT.


diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..


-bib slave of Allah-





5 comments:

nur ariana qaisara said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

wah...
suke la bab ni...
semoga dipertemukan dengan muslim yang dapat menerima bee dengan seadanye...
dan dapat bersama2 membentuk kehidupan yang diredhai bersama2 insan tersayang...
Amin...

_zai@action kamen_
beam3...

Miss Volvo said...

wah awk sangat cantik? ada mcm fazura tak? :D eh eh buang la Word verification susah la nk komen leceh :D

TINTA GERIMIS said...

zai~..hhehe..ni u pringatan sye dan shbt2 sume.. amin ya Rabb..u awak juge..smoga dprtemukan dgn bdadari awak ye..insyaallah..:_)

miss volvo~..soklan..fazura tu cntik ke???ahahahhaa...jhtnye aku..atas skit dr fazura...*weeK*..
yennadeii..nak kene buang ke...sje nak bg korg challenging skit mse komen..:))

Anonymous said...

em...
dah jmpe pun bakal bidadari 2...
cume xtau je kepunyaan zai ke x...

_zai@action kamen_
beam3...