Saturday, 19 November 2011

19-11-2011 8.00 pm HANTU TOMYAM

ASSALAMUALAIKUM WBT..




alllloooha to sume..
dah mkn??aku lapa gile ni + sakit kpala..ehhe..tp menggedik nak menulis juga kan..
hilang skit stress ni..ehhe..
tbe2 rs nak merepek psl kaum adam ni jap..
bce dengan pnuh prasaan ek..ahhah







CIRI2 LAKI PENYAYANG...


1- suke haiwan..


* laki yang peyayang adalah lelaki y ke haiwan @ binatang..xkisahlah kucing ke, arnab ke..lembu ke, cipan ke..pndek kate ce tengok reaksi dorg bile de binatang ni..cth paling simple lah..kat kdai makang.. ade sang Kucing datang mengiawww kat kaki laki ni..ade y bijak gile smpai sepak trajang dan halau kucing kucing smbil menjuihkan bbir "SYUUUHH" *bajet anjelina joli versi laki..gile huduh*.. 
lau yang PELIK skit..ada plak y bckp dgn kucing tu.. "nape..lapar ea..amik ni nah"..smbil bg tulang o ape2 mknn.. haa..ka leh tau mana y pyayang..pyayang trhdp mnusi je xckup beb.. lagi 1 , laki y de bela haiwan peliharaan lagiiii lah terserlah kasih syg die..feewwiitt...






2- Suka kanak-kanak


*alaaa..tomey2 nye die..ahahah.. lelaki yg ske kanak2 ni brpotensi mnjadi bapa y baik. ini kata Dr Fadzillah Kamsah. sifat ksh syg dgn layanan baik trhdp kanak2 ni dah ckup crminkan drinya kategori laki y cmne.. ada laki pantang / alergik duk dgn kanak2..bau pn xleh *mlampau* haha..rimas kate beliau. tp lau de laki yang BUAT-BUAT syg kt adik korang tu tak pasti..nak tekel akak msti tekel adik dlu kan kan kan...jgn nafikan..






3-  Berat akan orang tua.


* laki yang pa nya ya ng (nape aku eja cmtu) adalah laki y amik brt psl org tua.. cth lau die tgk maknye terkontang kanting angkat kain jemuran, prasaan tak smpai ht y maujud mndorongnya mmbntu..xhrpkan blas ksihan..lainlah de laki ckp..ala..tu mmg keje sorg mak kan..HAMPEH..reject je...






4- berat akan adik2..


* haa..korang ce try tgk hbungan dia dgn adik..INGAT EA..ADIK TAU..BUKAN ADIK BRADIK..bukan akk o abang..sbb lynn trhdp adik adalah bbeza sbb adiknya lbh kcik y dah tntu mnjdi tnggungjwbnye..tgklah dorg brgurau snda ke..ataupun buat bdoh je (y smmgnye) bila si adik nak bermain2 dengannya..kalau YA, maka die adalah penyayang dan lau sbaliknya fhm2 jelah..






5- priha-tin, priha-botol(merepek) trhdp member2..


* laki y pnyayang juga sllu brsikap prihatin dgn kssusahan rknnya..lau de mmber yang mntak tulun dia xpikir due kali u bantu sdaya upaya. bagi die kwn juga prlu ade dlm hidup dan kne ade sikap bntu mmbntu dan tak jual ikan..(SELFISH)..tapi biar berpada r derr..bukannya tiap2 kali die shj mnolong atau xtulun lgsg..kene ade tmbang rs..btul x??
*angguk cpt*






6- pndai jg ht psngan


* lau leh aku bckp dr segi suami isteri ..not coupling bagai tu..laki y pnyayang mmg pndai amik ht psngannya.tgklah bila pasangannya sdg brduka, pndai shj die buat humor utk mnghburkan ht psangannya.. kdg2 dia suke sgt buat kjutan u gembirakan psgnya...lau psgnnya sdih..dia juga turut sedih...haii..seronoknya kan kaum hawa skalian..:)








7- ssh mau marah 


* laki y pnyayang dah tntu lerr yang tak pnas baran dgn cpat mlenting..sbb bnda kecik pun nak mnlenting..tercalar kete bising..lambat jmpe bising..xangkat fon bising,skit2 nak bsing..ke sakit jntung dgn drh tnggi br tau..ati2 lah ye pd y  berjumpa dgn laki y pnas brn ni..fiuuhh..






8- SUKE SENYUM


* haa..sjuk perut tgk laki cmni..jgn tgk lame2 lak.ahaha..tak lokek dgn snyuman lgsg..snyuman y diukir brtujuan u mwujudkan elemen kmsraan kpd ssape je mmndngnye..lau leh die nak tegur semua org mcm mesin penegur..:).. tapi lau y 24 jam sengih sorg2 tu jgnle ..bahaya..hhehe..hrp fhm.







konklusinya:


ahhaa..lau nak cari yang ke-8 8 ni mmg ssh gile lah kan...at least ade 3/8 pun ckuplah..yg len leh di didik dr masa ke semasa..tp yag 3 tu minimum...maksimumkanlah yee..
P/S:PRASAN TAK HENSEM/MACHO TAKDE DLM LIST..MKNENYE IA TAK MNJANJIKAN APE2..SKDR TAMBAHAN ASET JE PUN..AHHA..


*de  org ckp..nape posting aku skang jwang mawang ni..ahaa..sbnrnye ni skdr prkongsian dan pringtn u dri aku sndri..xde kes nak jiwang karat ni..ehhe..*






WORDOFTHEDAY:CiRI.LAKI.PNYAYANG.

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..

-bib slave of Allah-


7 comments:

Anonymous said...

IM WATCHING U.
SUCH NICE GIRL WITH NICE QUOTE.
NICE.
IM HAPPY IM THE ONE.

Anonymous said...

hai...
name saye zai...
saye suke la usha blog awak...
leh x nk kenalan...

TINTA GERIMIS said...

er...(@_@)...

Anonymous said...

lau xleh xpe la...
sy cume tnye je...
pe2 pun add sy lam fb k...
_zai_

rumet 2011/2012 said...

walaupun sya ada sume ciri2 yg awak nk 2 tp sya pompuan, nk knl ngn awak leh???? hehhe

TINTA GERIMIS said...

zai~..ahha..dah add lame kan..:P

rumet~..err...malunyee..emm...kne tuka jntina dlu lah..:))

Anonymous said...

wah...
tukar jantina?