Sunday, 4 December 2011

05-12-2011 3.01am sugus EPAL

salamun alaik..
hye peeps and my deary skinny cutie girls..


im in library now..
What the time ni ade kat lib??ahha
ske ht r..haha..xdelah..just doing my esseme with my frends..
got to submit by  2weeks..ahaa,,,
heaven ke tu??





tgh aku srabut2 ni..
trjumpa satu bnda ni...
jus nak kongsi dgn dri aku sndri..
xmntak korang baca...
ahhaha...errr..is it too radical...??


korang nak tau x cmne kite nak kenal karakter sorg ni gune FB je..
yes..
just by FB..
kan mcm2 status kua kat tepi tu dgn newsfeed..
pelik2 kan..nak gelak de..
kdg2 de status pejadah tapi peng-like nye hampir cecah puluhan..ahhaha..






1- KAKI UPDATE
~ org jenis ni kat mane2 je sllu update status..status dorang ni takdelah trllu panjang tapi dek kerana BELIAU ni sering sgt mmbuat rakan FB depa terasa rimas sgt dengan hal2 yang tak penting ni.. CTH:  tgh cuci baju...
tgh makan kat kafe.. monyet masuk bilik..bla..bla...bla..stiap satu bnda yyang die wat nak hapdate..bosannye asyik sttus die je yang kua..ak ni de frend die sorg je ke hape!!ahhaa


2- MELANKOLIK
~ ni ade lah sbuah makanan dlm bekas merah..dihiasi coklat dan ade reben.......................OK.AKU TIPU DAN XLAWAK. 
biasanye sllu meluahkan perasaan di sttus. ape motif daaa??? mungkin sbb nak diberi komen dr teman2nye atau hnye nak meluahkan prasan isi htinya kat FB.. biasanye org ni mnceritakan kshnya dn kdg2 brtnya mngenai diri dan lebih kpd brtnya bgaimana utk mngatasi mslh y dhdapi dpd org len..


3-SOMBONG
~bsenye ske mnunjuk2. mngkn dorang tak berniat sama sekali utk sombongkan dri, tapi org y mlihatnye sllunya merasakan dia nih sombong, bajet dan bla..bla..bla..abih dah bg sttus pelik2 dan mnimbulkan fitnah cmtu bek xyah post kan.....:)


4- TUKANG MENGELUH
~yennadeiiii...pagi petang siang malam, subuh asar dan bersmbung esok hari mengeluh balik..ahhaha...peliknye de je bahan nak jadikan keluhan..eh??korang jgn lak mengeluh pas bce ni..kalau korg mengeluh,...korang le tu kannn..ahahha...xtau nak mncari publisiti ke atau mmg nak mngeluh...tak bek r mengeluh beb...






5- PUITIS
~haaaa...org ni jenis ske update sttus dengan kata-kata pearl (mutiaralah)..ahhaa..jadi tiap2 kali update sttus sllu je mngeluarkan kata2 pearlnye. kdg2 smpai xfhm pe yang die tulis o mksdkan...nak buat kite trharu ke o nak kita tau perasaan disebalik puitisnya kata yang sungguh bermetafora dan berhiperbola serta bersonifikasi??ke nak mncarik phtian>.ahhh...banyknye persoklan..ahaha..


6-IN ENGLISH DUDE
~jenis in english nih termasuk dlm kategori manusia apa saja lah..dari pandangan ssi rkan Fb ni..( MENTALITI MELAYU MMG SLLU CM NIH)..berlagak lah hape lah...laju je comment n kutuk.ahha..tapi sllunye jenis ni akan mengutarakan dengan yg lbh bergaya iaitu dengan BI. pastu bile kua msti si pengepos ni ejek kat lua..


7- LETTEW
~mendeeeeee r ni dorang ni..mne dtg bndalah ni aku pn ak xpasti..letak perkataan "lettew" jelah. lettew ni adalah bahasa yg sllu dgunakan kat twitter yg bmksd "sukew lettew"...(LAH-TU). lagi2 depa ni ha ske tulis jap besaq..jap kecik..jap kecik besa..jap besk kecik..ahaa..






8-OBSESI
~ SLLUNYE mnusia ni jenis kuat berngan dan hdup dlm imiginasi trsendiri..fuewww!!brgntung gak lah pd obsesi si penulis ni..cth yang laki ske wat : SEDANG BERDATING DENGAN LISA SURIHANI-at , KG PENING LALAT.
yg prempuannya lak:  SDG MNUM PTG BRSAMA AARON AZIZ DI RUMAH MAK LONG DIA.
biakanlah mereka dengan labu2nye..ahhha


9- SERBA TAHU
~insani jenis nih,  semua dia nak tau dari rmbut atas smpai kuku hujung kasut...padahal, 1 mende die hampeh..just ckp je over..ehhe..ckp je...cth: TGK MASTERCHEF: TYRA BANKS NMPAK CANTIK..
ahahhaha..ape da...tak kne mngena pn ...




10- KAKI WAYANG 
~sllu sgt update sttus mngenai filem yg br hbs ditnton..lau tgk 10 muvi tu 10 muvi sttus lah berderet-deret hari tu jugak...
cth: "OMBAK RINDU..sronoknyew tgk aaronaziz berlakon..emsemnyew."
'alamak toyol..br habis tgk..syoknye sbb toyol tu mcm syew..ahak.."
ok.fine.ko je de laptop nak tgk muvi.tahniah.


11-SALES
~dh xde bnda sgt nak update psl lain..psl sale online pun bleeehhh...kerepek...tudung and shawl yang bebelit dan semakin pelik skang pn boleh..ehhe..


12-KEMASYAKARATAN
~ehh..aku silap eja ek..ahah..lantaklah..sllu sgt update psl anything yang brkaitan dgn masyarakat...cth: JOM RAMAI2 DTG KE STADIUM SHAH ALAM MENYAKSIKAN PERLAWANAN BOLA TENDANG.


13-L33T
~leet atau ellet atau leetspeak atau 1337 atau dan juga dieja 31337 ataupun 3l33t..paling mudahnye bhasa hacker r..kalau nak tau sgt leh crik sndri kat pakcik google tuh..manusia jenis ni ade beberapa versi, dari tulisannye y sgt alien atau tulisannye bisa saja..kadang2 xfaham lgsg...!!


cth: L33t 1: p3n|nG s|ot k3pala aKu tGk aWeK s3k$i n|h.


fuew...korang tau ape tahap ssh aku nak tulis bndalah ni!..berpeluh aku dibuatnye..ingt cumil ke tulisan ni??
baki nak tau ag carik sndri...ni bukan kelas bahasa leet..:P




14-HIDDEN MESSAGE
~ org jenis ni mnyembunyikan msej sebnr dlm sttus..kebanyakkan y ske buat ni pompuan r,..
cth: H*B*B*H . I CANT LIVE WITHOUT U..I MISS U..BLA..BLA..BLA...
(PDHAL org trsebut xde pn dlm fren listnye..ahaha..bek sms trus kaaaannn...)


15-MISTERI
~sllunye mengundang byk psoklan dpd org rmai dan tertanya2 apa sebeno nye mksd  dr sttus die ni..misteri tul..
cth: SUDAHLAH...MATILAH..BIARKAN AKU..AKU..  <-----ape kes??!!


16-NOKS!
~ni trend bru budak ukm..ape jadah ntah..ahahha...aku dh crik kat kamus pelbagai bahasa..xde gak...ehhe
mcm ala2 ayat maknyah pn de..ni kbanyakkannye jadi satu trend bg sstengah kos je..
cth ayat" TERKEJT MAK KO NOKS!
CANTIK KAU NOKS!
watdehal..ahhaha...


ske hati koranglah noks..upss..ahaha..






ulasan aku:


bg aku xsalah update sttus..tp bialah yang masuk akal skit..
ritu aku de trbaca satu sttus junior aku ni..xmo r cite...
aku gelak trguling2 smbil rasa nak mnjawab kat sttus die...tp aku xmo r buat..
who r me to do that...!


ahhaha..


for me..
its better to use this type of maya social network kpd satu perjalanan da'wah yang betul..
ape kate kite same stat gune tmpt sttus untuk mengingatkan satu sama lain..
xkisahlah psl aurat ke...janji ke..family ke..solat ke..whatever it is..
yang org bca sejuk hati bukan geli hati..
at least: JUM SOLAT JUMAAT!! :)
hehehe...ingat kan??


sampaikanlah walau satu dpd ayat..


bukan ke dpt pahala bg dri sndri..lau mengingtkn org pn dah kire buat baik..
:))
ni u peringatan aku jugak..
kdg2 aku terleka jugak...meluahkan prasaan..
allah ade untuk sesi luahan perasaan tu..
xyah nak gne bndalah tu..
ehehhe...whatever it is.
just fikir and buatlah ape y ptt k..
im not a teacher but just want to give all of us a point of view..
(n_n)//


p/s: yg xpenah update sttus aku xtau lak nape..ahaha..


WORDOFTHEDAY:STATUS.FB.BERDAKWAH


diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..


outoftopic:kenapa dia perlu like status aku?semoga berbahagia..:))i believe in my destiny..
thanks to who always waking me up at subuh~:)



2 comments:

Anonymous said...

sape ek yg suke like status kamu 2?
hahaha...
lau yg jenis updated status psl game cmne lak?

_zai@action kamen_
beam3

TINTA GERIMIS said...

ahahaha..biarlah rhsia..(nada ct nurhaliza)..
lau yang tu..nmpk sgt ske men game dlm Fb..