Wednesday, 14 December 2011

15-12-2011 7.32am SIMPANG TIGA

salam sweety deary cadbury kinder bueno sekalian...haa..habis manis aku sebut tu...
mlas nak ckp  byk..trus je ke bawah k..:P


(bile nk khwin ni..)




wat do u do  when u r stress like me now..ahahha..
stress ni xkan rasa mcm heaven dok..
xde sorang pn yang xpenah stress kan..
bile stress rs nak tendang org..org ckp skit je rs nak emo over..org yang xstress pn leh jd stress bile jmpe dgn org yang stress apatah lagi org yang tak berapa nak stress jumpa org yang stress, lau org kurang stress jumpa org yang xstres konpemlah xstress kan..??errr...arghh! STRESS LA AKU!


feuwww...ahaha..
brapa kali korang stress dlm seminggu??ok..lame sangat kot..
err..dalam sehari??
ke setiap hari?weeekk~
jangan jadikan stress sebagai hobi dah lah...nnti jadi cita2 lak..ahahha (merepek xsuda)


ok.back to the tree (kembali kpd pokok utama pembicaraan)


korang wat pe ek??ce pilih dalam senarai ni.lau xde  leh tambah..no hal..tiada royalti akan diminta.:)


1-MENJERIT A.K.A TERIAK!
* jangan nak jerit dlm bilik r...cian skit pd rumet yang comel mcm aku niha...nak jerit g lah depan bilik pensyarah ke..tengah padang ke..lagi best g dalam tandas pastu menjerit..ahahha (bergema doo)..jangan jerit depan lembu lak..takut die lari tanduk korang sbb terkejut de sore yang lbh menyakitkan ht dpd die..ahha kalau nak jerit , jangan jerit mcm pompuan kover cun terkepit2 sore..cmne nak release nnti..lepaskan sekuat hati anda!!! (upss terkuat lak.sori)






2- NYANYI PUAS ATAU DENGAQ MUZIK
* sllunya bilik air lah kan..paling sadis pun kat bilik tidur sndri..kecian kat rumet sekali ag...terpaksa tahan telinga smpai berfungus kene denga sore korang yang Sumbing err.sumbang tu..tapi xpelah lau tu leh hilangkan tekanan paku tekan korang tu..kan kan kan..tolerate jee..ehhehe...de plak spesis manusia yang die dahlah tengah stress, tapi denga lagu yang lebih menstresskan..ahaha...lagu hantuk kapala wa ckap sama lu berok..err..brooo...dengaqlah lagu yang mndamaikan ht skit...yennadei betull..




3-MAKAN ~my fav part~
*waahhh..ade org kate lau die stress dpt release tensen..ade yang time tu nak carik  coklat lah...SHUSHI lah..nasi lemak lah...haish..mcm2 behaviour..ahaha...mcm aku lau tensen rs nak telan eskrem banyak2..tapi skang dah xleh dah..ahahha...lau cmni lh gayanya...ARI2 AKU TENSEN sbb nafsu pelahap dah smpai...wooha!~korang gemuk ak xtau...:P






4- LEPASKAN AMARAHMU ITU
*deii..bukan lagu ct nurhalijah tulah..ahaha...tapi ni bahaya skit tau...lau kurang cerdik sgt de org yang ske lepaskan bad mood die pd org len..org xbersalah pn jadi rs bersalah..lau yang radikal terus maki on the spot...jangan beb...jaga hati org sekeliling mcm mana korang jg hati sndri..dont be jual ikan you know (selfish)..nak marah p lah jmpe lembu ke..tiang ke..batu ke..marah puas2..die xkan balas..tapi pastikan xde org r..ahaha..takut2 org pikir tuuuuttt....






5- TIDURRRRRzzzzzzZZZZ
* perghhh...mesti rmai yang ske...lau leh ari2 nak strees kan..bio dpt tdo..ahaha..jgn tdo tak bgun2 dahlah...tu mmg btul2 stress namanye tu...n most important...jangan berdengkur k...ahahaha






6-G AMIK ANGIN / JALAN2
*i think most of time when im paku tekan akan buat bnda ni..paling kurang g tasik ukm tu Yang cantik mcm gile tu..ahaha..at least bile nmpk bnda yang natural ni hati jd tenang ...konpem..time tu pikirlah begitu indahnya keajaiban yang Allah bg...:) jangan g tmpt yang ag menyakitkan kepala..shopping la hape lah..buang duit dan masa je..tapi lau byk2 pmpuan yang ditanya lau stress buat ape..mesti jwb "SHOPPING LEWWW"..hahah..mmg blakang umah ko de pokok duit kan??cabut je pastu bayar kat kedai...syoknyeeee....tengok wayang pun bio yang ringan2 tapi jangan wat bnda ringan2 lak dlm panggung tu..ahahahha..






7-EXERCISE
*doktor sakit jiwa pun cakap lau tensen silalah exercise..ahha..g lah men badminton ke bowling ke..galah panjang ke..ahha...kot2 r bile tensen bola tu duk strike jeeeee hilang truih stress tu...tapiiiii...andai kata ditakdirkan bola yang dibowlingkan tu asyik masuk longkang bak ade penunggu kat tmpt tu ak xnak komen r..ahaha..bertambah stress,ahah.,.






8- SOLAT DAN DOA
*alhamdulillah..inilah cara yang terbaik antara semua ni..kadang2 kita stress ni sbb kita jauh dr tuhan..allah nak bg ruang pd kita sbnrnye untuk dekatkan dri semula dengan-Nya...tgk..sygkan allah pd kita????:)
amiklah wudhu' wat solat 2 rakaat..amalkan insyaallah there is a way for u..:)




9-BASUH BAJU
*ni yang sllu aku watlah bile stress...ahaha...rumet aku yang dlu sangat pelik bile 3am aku g basuh baju..xkisahlah baju sehelai atupun sebakul..haha..xmane ntah dtg cara ni..nak kate dtg dlm mmpi xjugak...ahha..syok tau..sbb bile kene air rasa seronok..ahha..tapi kat umah gune mesen gak,.pemalas...??bukan..gunakan infrasturktur yang ade,,jgn kufur ni'mat...muahahhaha






10-SPESEL
*haaa...yang ni pling istimewa...lau stress ni INGAT JE MUKA AKU..insyaallah rase heppy dan seronok..ahahah
(overrrrrr)




hahah..oklah..semua ni leh lah dikatakan sekadar sharing...
sbb lain org lain cre nak hilang stress...
ade yang men game, g shopping mall usha awek, g mandi kat sungai, g rompak bank..mcm2 ag...
nak tulis sume mampuihlah aku...ahaha..


orang yang apabila mereka ditimpa kesusahan mereka berkata: Sesungguhnya kami kepunyaan Allah dan kepada-Nya lah kami kembali.
(Surah Al-Baqarah : 156)


Sesiapa dikehendaki Allah baginya kebaikan , akan diberikan cubaan kepadanya. (Hadis riwayat al-Bukhari)..


dah terang benderang bersuluh torchlight dlm hadis ni kan..bacelah sndri...sume dah besar,penat nak terang sumenye..ahaha..anyway...


enjoy ur stress k!!~ dont stressed by ur stress...ahhah


WORDOFTHEDAY:STRESS.STRESSES.STRESSED?

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..
(n_n)//
---------------------------------------------


i hope my decision is the best for all..
eventhough im really stressed wat happen rite now..
i dont to be burden to anyone..
bialah ceritaku menjadi ceritaku..
eventhough ianya menjadi satu simpulan yang tersimpul..akhirnya akan dileraikan jua...:'(







3 comments:

Anonymous said...

hehehehe...
sonok lak ase bace pasal simpang 3...
paling best bab basuh baju 2...
lau ase stress meh la dtg umah..
tolg basuh baju k...

_zai@action kamen_
beam3

TINTA GERIMIS said...

ahahha...mne aci..tp lau bju org len ke bg upa la..:P

Anonymous said...

hahaha...
berkira gan kwn sndiri..

_zai@action kamen_
beam3