Wednesday, 4 January 2012

05-01-2012 1.07am Original oblong

assalamualaikum wbt..
dengan ini..saya pemegang mohor raja besar-besar...ehhhh
silap channel..
mentang2 baru abih satu pper dah xbetul dah..
*sape jwb ,ko penah betul ke bibah??* siaplah korang..

adelah pd suatu hari aku rasa nak berblogging ..
hatta sekelumit itu aku mula menerobos internet lobby ptsl pada waktu dinihari..
namun hatiku masih terdetik..
apakah aku sudah makan malam??emm..ye..dah..
*xdekaitan*

.korang ingat org mesej kat nset tu xde mksd ke die gelak??sje2 je ke?hahah
cian pembaca sms ni tau..ade dilema sndrikk..ahaha..nah bace ni..sorila...kali ni xdelah ilmiah sgt...
*slme ni ilmiah ke*

ni kajian ku sndri..kononnya..ahha

HAHAHA


kebanyakan pmbce sms ni kate dorang akan happy giller kalau ade sms "hahaha"..sebab dorang rasa org yang bg sms ni BETUL2 IKHLAS  gelak dgn lawok yg depa buat..keikhlasan ni btul2 dhargai..lau leh nak smpan sms ni utk beberapa dekad.. ok.sori.hiperbola. eh..tp betul ape..bygkanlah..lau korang msej lawak gile..tp xde respon..msti rasa bengang nek smpai kapala kan??yelaa..mcm org xdek prasaan je blas mesej tu..jadi bile ade HHAHAAHA ni..rasa nak blas mesej tu ade r...sonok skit..ehhe..*eventhough sbrnnye die xgelak pn..ahah* (mcm aku skang)


HEHEHE

haaa..yang "hehehe" ni pulok lbh mnunjukkan prwatakan yg bg sms...rmai di antara pmbaca sms yg stuju bhawa pkataan ni mnunjukkan si pmberi sms ni comel.. *kire aku ni sgt comellah sbb ak gne stiap hr..eheheh, see..comel kan*..pembaca juga tak de lah mluat dgn prktaan ni..lbh disenangi...ianya lbh kpd komunikasi scr mudah tnpe melibatkan prasaan antara pemberi sms dengan pmbaca...yang xcomel pn jad konon2 comel..mcm korang..ehhe...


HUHUHU

mmm..utk pkataan ni lak, kebanyakan pmbaca sms merasakan ianya lebih bermksd perli dorang..mereka rasa org yg bg sms ni xselesa ke atas pndpt o jenaka yg cube dsmpaikan..ahaha..kire ala2 krang ni syok sndri r..ahhaa.alololo..ciannye...jadi pastu, lbh bhati2 nak anta msej sebab takut terkena sekali ag..kot2 xdilayan lngsg ke..ehhe..



LALALALA~
sape ntah yang duk cipta bendalah nii..hahaha..pkataan ni lebih mennunjukkan perwtakan pemberi sms itu sndrik..besenye pmbaca sms merasakan bahawa si pmberi sms ni cuba tnjukkan sikap dirinya yang *konon* cool atau sambil lewa utk sesuatu topik yg dibincangkan..bese dorang akn merasakan sedikit meluat pd pemberi sms ni yang cube mnunjuk cool..tapi xdelah smpai menjejaskan dorang utk terus berkomunikasi kerana pembaca sms tidak terasa hati..perkataan ni juga lebih kepada SYOK SNDRI (hambek cow)..aahhaha

ERRRMMM/HMMM
ni satu ag..duk ber'ermmm' manjang..lau jap je xpe gak..bnda ni kdg2 bwk mksd yg sme..tapi ada org yang anggap mksd kedua2nya ni bbeza..ade yang anggap perktaan HMMM lebih kepada keluhan si pemberi sms...mereka merasakan si pemberi sms berkemungkinan mengeluh psal ssuatu topik..kalau pkataan ERMMM plak lebih kpd persetujuan utk sesuatu pndangan atau tgh berfikir..tapi sbnrnye perkataan ERMMMM lebih mnyenangkan dpd HMMMM..*kotlah*

HEWHEWHEW

haaaa...golongan ni mandatori aku nak bg  BAckhand aku tanpa usul periksa menggunakan cakura tanah aku..haishhh...*urut dada*...menguji kesabaran betull..hengat comel ke gelak cmtu..pantang betui aku..gelaklah KUI2 ke...MUAHAHAHA ke..MIAHAHAHA ..snggup ag aku baca..kalau bce pn aku dha panas..lau betul2 ade org gelak cmni depan aku..haishsshhh...
aku asal cite je psl org gne EW-EW words panas je tangan aku ni nak menaip..ehhe

oklah..tu serba sedikit je tuu...byk ag sebenarnya...xdelah aku nak ceghite satu by satu..
busan lak wat entry panjang berjela macam jwb dlam exam kat dewan ktams smpai due buku jwpan..*bace dalam satu nafas*..

tapi ingat!!sms ni bukan secara bersemuka..so jangan senang2 nak wat assumptions tentang seseorang hnye dengan msej..hnye dengan perkara cmni je leh bwk kpd permusuhan..ni skdr perkongsian dpd insan comel mcm sye..ehhe..


ahaha
ok lah..selamat ber-exam-an semua..
semoga selamat menggapai kejayaan dibawah redha-Nya..

WORDOFTHEDAY:GELAK.SMS.EXAM

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya...
disini masih mengharap gerimis kasih-NYa..

2 comments:

EruzuLiyana said...

paling xley terima bila guna 'hewhewhew'.fuh, rasa nak simbah asid je..haha

TINTA GERIMIS said...

kan?adehh..pedih ulu hati melihat beliau gelak cmtu..ahahhaa..

*pnjg umo..telepati kite kuat ke??sbb br je pas bc blog zue * ;)