Monday, 16 January 2012

16-01-2012 5.11pm TAPI LAH SANGAT

asalamualaikum ..
again..Hi to my self..
ahaha..aku da stat bela kucing (bubu) plak kat blog aku nih..ahaha..
sape nak men dgn die..silakan.. :P


ahaha..nape tuh? mke stress nampak habis exam?
ala..rilekslah..exam je pun..bukan suruh carik jodoh pun..ahaha..
errr..ke korang rasa carik jodoh lagik senang?
gatal..


sori for the emoing posting by me ritu..ahahaha..




aku sengaja amik masa dalam 20minit gitu kat fb tadi sebab trnampak fb sorg budak 'bawah umur' kot..
tp budak ukm gak...
hahaha..ntah nape aku rajin lak men-stalk org  td..padahal aku xkenal sgt minah tu.
sebab die penah komen psl tudung yg menutupi dada kat fb satu masa dlu..mmg die xstuju..
katenye panas lah hapelah..watdehal..patutlah..rupanya beliau pn bukan jenis pakai tudung..malah rambut berkarat..
xperlu aku sebut nama nye..


dan aku trtengok gak gamba2 nye kat fb..
alhamdulillah ..comel..tp tulah..mcm beselah..
mulut herot, mata jongang, gigi juling..sume r..
bukan die sorg je..ade ag rmai wanita yg cmtu..
rentetan dari itu, aku tergerak kaki hati nak tulis pasall ni..
*ok, jgn nak wat lawak yg aku tengah 'taip' bukan tulis.tampar laju2 br tau*


emm..alangkah bebalnye jika dalam dunia realiti mngharapkan lelaki ghairah melihat  wanita yang mengupload gambar manja dalam fb.


tapi..tulah sbnrnye realitas nye..fenomena "memuja diri sendiri" especially anak2 gadis Melayu Islam..
depa ni ske sgt upload gmbr peribadi ke dlm fb utk ditatap oleh org ramai..
pergh..lagi best bile de plak makhluk Allah lain duk komen puji gambar2 beliau tu..


"wah, cantiknyew awak"
"comelnyewww"
"subhanallah , cantiknya bidadari dunia ni"


berbkalkan wajah yg ayu / potongan badan yg memikat, yang dikurniakan Allah, dorang tau yg ramai "friends" especially lelaki akan seronok tatap gambar tu..
lagi2 kalau dapat "like" kat gmbr tu kan..kan..kan..??
so, apa impaknya??
mestilah rasa bangga diri dengan kecantikan fizikalnya yg xkekal lama tuh..
jadi ni bg BOOSTER kat depa utk mengupload lbh byk ag gambar kat fb nuhh..(mngkn yg lebih "dare-ing atau mengikat memikat)







fenomena PDS ataupun pemujaan diri sendiri asalnye aktiviti suke2 je tapi lame2 jadi habit..
padahal dorg skit pn xsedar bahaya yang sedang menjenguk diri dorang..
gambar2 yg diuplod secara bebas kt fb tu manjadi tatapan bagi lelaki gila seks, miang, mata keranjang dengan stalker yg keje full time dorang menyelongkar blog/ fb perempuan n lihat foto tu utk cuci mata n naikkan nafsu mereka.. *ni bukan 18sx ok..ni kebenaran*


ade ag yg lebih teruk n jijiq dpd semua tu..majoriti laki mata keranjang nih berkerbarangkalian besar akan guna gmbr cntik, seksi dan manja perempuan melayu Islam yg telah dicuri sebagai bahan rangsangan utk ber"seronok" dan memuaskan nafsu sendiri..xperlulah aku nak terangkan kat sini lak kan..


bayangkan betapa dijadikan murahnya dan hinanya harga diri anak gadis dalam gmbr tu..bagi laki mcm tuh, pakaian seksi tak semestinya perlu, wajah yg comel /lawa/pndangan menggoda pn udah ckup membuatkn mereka berfantasi liar...waaawww...


.........................................................TAPI??


kesilapan #1


- pergi sekolah mmg bertudung (sbb tu mmg praturannya), tmpat keje pn bertudung, mmg kebanyakan time die pkai tudung..TAPI bila dlm bilik mmglah xpakai tudung, ..bile boring2 die g amik kamera digital.kamera hp, "snap" gambar sndri yg xpakai tudung., lepas tu upload dlm FB/Blog..kalau dlm album online die, dgn sngaja r die dh bg prbandingan prcuma gmbr die pakai tudung dan tak bertudung, mana yg lebih lawak..belum lagi yg buat mulut2 seksi/herot tuh..



(kan?)


kesilapan #2


- Allah mmg dh bg die ni muka yg lawa..susuk tubuh lak alhamdulillah cntik.. rezeki yg halal utk suaminya yg sah satu hr nnti..(bukan utk ditayangkan).. TAPI..mntang2 die tahu die perempuan lawa dan die perasan ramai laki tgk die..ahaha..mulalah tu nak jadi GEDIK nak menunjuk2 tarikan kecntikan dan KEWANITAANNYA supaya laki leih mnt nak nengok die..berani lettu pakai baju sendat, jeans sendat, fesyen MUSLIMAH yg peliks, + gaya posing yg memautkan..ape lagi..tekan uplod lah bebeh...kn??


kesilapan #3


- muka yg comel Allah bg kat die ni..ramai laki mmg terpesona dgn hiasan duniawi nih..pakaian tak sendt pun/xseksi  TAPI masalahnye suka "snap" gambar sndri n sekali lagi tekan uplod supaya org tgk gmbr beliau..kahkahkah..memang menyenangkan keje laki miang lah depa nih..







kesilapan #4


- wanita ni lehlah dikategorikan as hipokrotas..bertudung sbb nak g sekolah dan tempat kerja je..TAPI..bile kua berjalan, bukak tudung. legging yg kaler mcm kulit sndri, baju nampak lurah, pergi clubbing, parti liar..and again...snap the pictures and haplod daaa... "eh..i blum dpt hidayah lagilah nak pakai tudung mudung nii.." wtdehal..


kesilapan #5


- laki n wanita yg dah kahwin sudah halal pegang2 / peluk2..itu mmg diakui..TAPI..byk kes suami isteri berposing dlm keadaan manja bermesraan, pakaian isteri tersayang lak sendat/ketat/jarang/buka arat dalam baju persandingan.pastu amik gambaq..jadi tatapan utk dri sndri dan kuarga terdekat mmglah ok...
tapi de juga pasangan yg gatai menguplod gambar romantis mreka itu dlm FB/Blog..kalau isteri alim alhamdulillah mungkin slmt..insyaallah..tpi yg baju kain satin, sendat.jarang..aduhaii..sedihnya hak sndri jadi tatapan bagi si fantasi liar nihh...







kalau berbalik pd Islam, ternyata melarang wanita2 Islam bermegah2 dengan daya tarikan seksual dan kecantikan yg mereka ada. Allah mmberikan ni'mat kecntkn wajah / tubuh bdn kpd wanita sbg ujian kpd nafsu laki dan wanita..sebab ianya hanya layak dini'mati oleh yg halal kepadanya..


"sesungguhnya wanita itu adalah aurat, setiap kali mereka keluar, syaitan akan memperhatikannya."
(Riwayat Bazzar dan At-Tarmizi)


byk lagi dalil pasal aurat wanita ni...


aku hrp termasuk diri aku ni xmnjadi mngsa golongan cmni....sbb wanita lah laki mnjadi miang..ahaha..
wallahu a'alam..
aku hnye cite apa yg aku rs...
xde unsur utk malukan sape2..cume tergerak utk berkongsi..
maafkan aku kalau bahasa yg digunakan tampak kasar..
tapi kalau itu boleh menjadikan kta semua lebih baik..apa salahnya..
kalau ade yg  terguris saye mohon ampun dan maaf.. =) 





(ni lagi comellaaaaa..ko mampu??ahhaha)


jgn biarkan diri anda diselubungi dosa..:)


p/s: credit pic : google.com/image


WORDOFTHEDAY: AURAT.ITU.WAJIB

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..


No comments: