Friday, 24 February 2012

25-02-2012 3.07am DOWNLOAD IMAN


SALLY: beb...ko pernah tak terfikir satu bndalah x??

MIA: mendenye ko ni?

SALLY: Hmmm...aku ni dahlah tak sempurna tutup aurat..

MIA: ko jnganle ckp cmtu..aku ni pun same juge..kire ko ade geng lah..ahahaha

SALLY: aku serius ni weh, aku ni kadang-kadang..pakai baju tangan pendek..tudung pakai camtu-camtu aje..tak pakai anak tudung, tak pakai stokin, ..aku risau lah .. bukan kadang-kadang..macam selalu pun ade..

MIA: hmmm..kirenye kau nak ckp yg ko dah xselesa lah ni..ke nak pakai lagi seksi.. *senyum sinis*

SALLY: ko ni..bukanlah..hmm..aku teringin nak berubah sebenarnya..tapi..aku risau sangat orang tak boleh terima aku punya perubahan nanti..ala..ko kan tahu perangai geng kita..FASHIONABLE..

MIA: ok2..back to serius..kalau ko betul-betul nak berubah, go ahead..aku faham sebenarnya apa yang ko cakap tu..memang tanggungjawab kita tutup aurat..lagi2 kite ni pompuan..tapi..ape kate kau dulu berubah. aku tak dapat HIDAYAH lagi lah..orang kate tak smpai seru..hehe

SALLY: ala ..beb..aku bukan nak bagi ceramah kat ko..tapi aku pernah terpikir camni tau..konon-kononnya lah kan kita pegi jalan-jalan kat pasar ke..kat mall ke dalam keadaan tak tutup aurat..nak dijadikan..dah tertulis ajal kite waktu tu..kot-kot tibe2 accident ke..atau kemalangan ke..(eh..same kan tu....) atau ape2 jelah..aku takut aku tak sempat mengucap and mati dalam keadaan macam ni..sebab ritu aku ade bace kat FB, ustaz mane ntah aku ckp aku xingat.. 
" perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang, yang cenderung kepada perbuatan maksiat dan mencenderungkan orang lai kepada perbuatan maksiat, rambutnya sebesar punuk unta. mereka ini tidak boleh masuk syurga serta tidak dapat akan mencium bau syurga., padahal bau syurga itu tercium sejauh perjalanan demikian dan demikian" (Riwayat Muslim)

MIA: hamboi..gile r ko ni..dengan hadis sekali ko bg aku...

SALLY: aku cume bg bukti je..kau janganlah salah faham lak..aku bukan nak jadi ustazah..wehh..kalau nak tunggu hidayah..memang takkan datang free-free..kita yang kene cari hidayah tu..aku rasa kite memang patut berubah lah start sekarang..macam kite nak duit lah..kite keje baru dapat duit..xdenye tibe2 duit tu jatuh dari langit..

MIA: *diam*

SALLY: aku takut hidayah atau pun yang aku dan kau rasa sekarang ni, cume datang sekali je..rugilah kalau kita tak sambut seruan ni..kalau lepas ni xdtg lagi?? ="(

MIA: aku pun rasa macam tu gak, cuma aku tak reti nak start camne..

SALLY: ha..apa kate kita start dgn stop pakai baju tgn pendek, seluar ketat gile niha..then, kita cube pakai tudung yang tak jarang and tutup dada..pastu nnti step by step kita pakai stokin lak...amacam??

MIA: ko ni kadang-kadang ade otak juga ek..ahah..gurau je..aku suke sangat dengan cadangan kau tu..aku setuju..insyaALLAH..mudah-mudahan kita mampu berubah..pastu nanti lehlah kita tarik member lain lak..kan? :)


SALLY: ehh..eh..ko pun ade otak lah weh..baru aku sedar..ahaha..gurau je beb..insyaAllah, kalau kita tulung agama ALLAH, insyaallah ALLAH akan tolong kita..aminnn..permudahkanlah kami ya ALLAH!..jangan sampai kami tak berubah kerana mencari redha manusia..

------------------------------------------------

ha..ape pendapatan korang pasal ceghite ni??
bagi aku pompuan tutup aurat sangatlah OHSEEEMMM!~
sebab xde alasan utk tak tutup aurat..nak kate panas. malaysia ni xdelah mcm kat afrika nuhaaa..

BELUM SAMPAI SERU: padahal seruan tutup aurat telah lengkap diturunkan 1400 tahun lepas..ntah ape jenis seruan ag die tggu ntah..seruan dari kubur ke cik kak? (n_n)

GATAL KEPALA BILA PAKAI TUDUNG: bkn ko mmg gatal ke?ahaha..dah malas nak syampu rambut, salahkan tudung..gatal mulut..

NAK PAKAI MACAM MANA LAGI??:  ni orang letak aqal dia sebagai standard. bukan al -Quran dan as-Sunnah..kalau letak aqal manusia sebagai standard, baik xyah pakai ape2..seni kate kaaaaan.. *otak kat tapak kaki kut*

DOSA MASING-MASING, KUBUR LAIN- LAIN:  masalahnya nnti kalau hang nak masuk kuboq, orang lain jugak yang kena mandikan, kapankan, solatkan dan tanamkan..kalau mampu buatlah semua tu sendiri..aku nak tengok..

BELUM BERSEDIA: zaman Nabi SAW, setelah turunnya ayat penutupan aurat, para muslimah DENGAN SEGERA mengambil kain-kain yangada untuk menutup kepala mereka. Ini menunjukkan mereka adalah golongan yang BERSEGRA MELAKSANAKAN SYARIAT!

"Sesungguhnya wanita itu adalah aurat, setiap kali mereka keluar syaitan akan memerhatikannya"
(Riwayat Bazzar dan at-Tirmizi)



sounds harsh..but thats the truth!! come on girls..why not all of us be THE UNUSUAL, EXTRAORDINARY,INCREDIBLY, EXOTIC, SUPERNORMAL by being the best muslimah!!!

*ingat senang ke nak cari sinonim nih..fiuhh*

maafkan saya.. (n_n)//

WORDOFTHEDAY:AURAT.ITU.WAJIB.

diluar terlakarnya pelangi redha-Nya..
disini masih mengharap gerimis kasih-Nya..

No comments: